Pečené kuracie prsia s brokolicou
Na prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 2 kusy kuracieho mäsa
- 1 hlávka brokolice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g strúhaného syra
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
Pečené kuracie s brokolicou
Postup prípravy:
- Kuracie prsia dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kusy. Osolte a okoreňte a nechajte chvíľu marinovať.
- Medzitým si pripravte brokolicu. Opláchnite ju, rozoberte na menšie ružičky a varte vo vriacej osolenej vode. Varíme ju dovtedy, kým nezmäkne, ale stále si zachová peknú zelenú farbu. Potom scedíme.
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak, až kým nezosklovatejú a nezmäknú.
- Pridajte nakrájané kuracie kusy a pečte ich zo všetkých strán, kým nie sú prepečené a zlatohnedé.
- Na prípravu zapekacej omáčky zmiešajte smotanu s kuracím mäsom. Pridajte smotanu do panvice a dochuťte soľou a korením. Varíme niekoľko minút, kým sa omáčka nezhustí a získate zlatistú farbu.
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Na dno pekáča položte uvarenú brokolicu a prelejte ju smotanovou omáčkou. Na vrch posypte strúhaným syrom a vložte do rúry.
- Pečte v predhriatej rúre približne 20 minút, kým sa syr nezapečie a nezíska zlatú farbu.
Podávajte pečené kuracie s brokolicou so zvolenou prílohou, napríklad s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou. Prajeme dobrú chuť!