Zapekané mäso s kyslou kapustou

Zapekané mäso s kyslou kapustou je výborné tradičné slovenské jedlo. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g bravčového alebo hovädzieho mäsa (napr. plece alebo lýtko)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Sádlo alebo olivový olej
  • Hladká alebo špaldová múka
  • Soľ, korenie, majoránka, kmín

 

Zapekané mäso s kyslou kapustou

Postup:

  1. Mliekom prepláchnite kyslú kapustu, aby ste odstránili prílišnú kyslosť. Potom ju osolte a opláchnite pod tečúcou vodou.
  2. Na panvici rozohrejte sádlo alebo olivový olej a na ňom orestujte na kocky nakrájanú cibuľu. Pridajte pretlačený cesnak a krátko orestujte.
  3. Pridajte kyslú kapustu a nechajte dusiť aspoň 30 minút.
  4. Medzitým si pripravte mäso. Opláchnite ho pod tečúcou vodou, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte, okorente korením, majoránkou a kminom.
  5. Na panvici rozohrejte sádlo alebo olivový olej a na ňom mäso opečte z každej strany dozlatista.
  6. Vložte mäso do zapiekacieho hrnca a zaliate ho kyslou kapustou.
  7. Zapiekací hrnec zakryte a dajte piecť do predhriatej rúry na približne 180 °C. Pečte približne 1 až 1,5 hodiny, až kým mäso nie je mäkké, šťavnaté a kapusta jemne zesklovatie.
  8. Podávajte so zemiakovými plackami alebo jedlom knedľou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *