Pečené mäso s pórom, ktoré si zamilujete.
Suroviny:
- 500 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
- 2 veľké cibule
- 2 stredné póry
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušených provensálskych bylín
- 200 ml vývaru (hovädzí, zeleninový)
- 1 lyžica masla na vymastenie formy
Pečené mäso s pórom
Návod:
- Mäso dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak jemne posekajte. Póry umyte, očistite a nakrájajte na kolieska.
- Na panvici rozohrejte olej a restujte cibuľu, cesnak a póry, kým zmäknú.
- Plátky mäsa osolte, okoreňte a posypte sušenými bylinami.
- Vymastite zapekaciu formu maslom a na dno rozprestrite orestovanú zmes cibule, cesnaku a póru.
- Na túto zmes uložte plátky mäsa v týchto vrstvách.
- Vývar zmiešajte so soľou a čiernym korením a jemne ho nalejte cez mäso.
- Formu zakryte a vložte do predhriatej rúry na 180 °C.
- Mäso pečte približne 40 – 50 minút, pokým nebude mäkké a šťavnaté.
- Podávajte pečené mäso s pórom s vybranou prílohou, ako sú napríklad opekané zemiaky alebo penne cestoviny.
Prajem dobrú chuť!
Skvelý recept, určite vyskúšam!
Tento recept mi pripomína detstvo, veľmi sa teším na vyskúšanie.
Takéto jednoduché a chutné recepty sú vždy najlepšie, ďakujem za zverejnenie.
Nech sa páči, tento recept je pre mňa ako stvorený!
Skvelá inšpirácia na dnešný obed, ďakujem!
Takéto jednoduché a chutné jedlá sú skvelé pre každého, kto nemá veľa skúseností s varením. Určite si to vyskúšam!
Recepty ako tieto ma vždy potešia, už teraz cítim tú chuť.
Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam!
Toto je presne ten recept, ktory som hladala. Dakujem!
Skvely navod, uz teraz citim vune tejto dobrotky.
Super recept, mam vsetky ingrediencie doma, takze idem na to!
Tento recept mi pripomina moju babicku, urcite si ho vyskusam.
Milujem jednoduche recepty s mäsom a tento sa urcite hodi do mojej kuchyne.
Uz teraz sa tesim na vonu z rury, ked si pripravim tuto pochutku!
Recepty s pórom su vzdy skvele, uz teraz viem, ze mi bude chutit.
Dakujem za super navod na zapekane maso s pórom! Uz sa neviem dockat, kedy si ho vyskusam.