Zapekané mäso s pórom, tak ako ho budete len milovať.
Ingrediencie:
- 500 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
- 2 veľké cibuľky
- 2 stredné póry
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej provensálskej bylinky
- 200 ml vývaru (hovädzí, zeleninový)
- 1 lyžica masla na potretie formy
Zapekané mäso s pórom
Postup:
- Mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľky a cesnak jemne nakrájajte. Póry očistite, umyte a nakrájajte na kolieska.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľku, cesnak a póry, kým sa nezmäknú.
- Plátky mäsa osolte, okoreňte a posypte provensálskou bylinkou.
- Vymastite zapiekaciu formu maslom a vysteľte ju orestovanou zmesou cibule, cesnaku a póru.
- Na túto zmes položte plátky mäsa vo vrstvách.
- Zmiešajte vývar so soľou a čiernym korením a jemne ho polievajte cez mäso.
- Zapiekaciu formu zakryte a dajte do predhriatej rúry na 180 °C.
- Mäso zapiekajte asi 40 – 50 minút, kým nebude mäkké a šťavnaté.
- Podávajte zapekané mäso s pórom s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opekanými zemiakmi alebo penne cestovinami.
Dobrú chuť!
Skvelý recept, určite vyskúšam!
Tento recept mi pripomína detstvo, veľmi sa teším na vyskúšanie.
Takéto jednoduché a chutné recepty sú vždy najlepšie, ďakujem za zverejnenie.
Nech sa páči, tento recept je pre mňa ako stvorený!
Skvelá inšpirácia na dnešný obed, ďakujem!
Takéto jednoduché a chutné jedlá sú skvelé pre každého, kto nemá veľa skúseností s varením. Určite si to vyskúšam!
Recepty ako tieto ma vždy potešia, už teraz cítim tú chuť.
Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam!
Toto je presne ten recept, ktory som hladala. Dakujem!
Skvely navod, uz teraz citim vune tejto dobrotky.
Super recept, mam vsetky ingrediencie doma, takze idem na to!
Tento recept mi pripomina moju babicku, urcite si ho vyskusam.
Milujem jednoduche recepty s mäsom a tento sa urcite hodi do mojej kuchyne.
Uz teraz sa tesim na vonu z rury, ked si pripravim tuto pochutku!
Recepty s pórom su vzdy skvele, uz teraz viem, ze mi bude chutit.
Dakujem za super navod na zapekane maso s pórom! Uz sa neviem dockat, kedy si ho vyskusam.