Zapekané mäso s pórom

Pečené mäso s pórom, ktoré si zamilujete. 

Suroviny:

  • 500 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
  • 2 veľké cibule
  • 2 stredné póry
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušených provensálskych bylín
  • 200 ml vývaru (hovädzí, zeleninový)
  • 1 lyžica masla na vymastenie formy

 

Pečené mäso s pórom

Návod:

Grilované bravčové rebierka v marináde

Grilované bravčové rebierka v marináde

Čítať viac »

  1. Mäso dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne posekajte. Póry umyte, očistite a nakrájajte na kolieska.
  3. Na panvici rozohrejte olej a restujte cibuľu, cesnak a póry, kým zmäknú.
  4. Plátky mäsa osolte, okoreňte a posypte sušenými bylinami.
  5. Vymastite zapekaciu formu maslom a na dno rozprestrite orestovanú zmes cibule, cesnaku a póru.
  6. Na túto zmes uložte plátky mäsa v týchto vrstvách.
  7. Vývar zmiešajte so soľou a čiernym korením a jemne ho nalejte cez mäso.
  8. Formu zakryte a vložte do predhriatej rúry na 180 °C.
  9. Mäso pečte približne 40 – 50 minút, pokým nebude mäkké a šťavnaté.
  10. Podávajte pečené mäso s pórom s vybranou prílohou, ako sú napríklad opekané zemiaky alebo penne cestoviny.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

16 Komentárov

  1. Avatar of Agata Murarikova Agata Murarikova píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Avatar of Balaz Miriama Balaz Miriama píše:

    Tento recept mi pripomína detstvo, veľmi sa teším na vyskúšanie.

  3. Avatar of Vlasta Bahna Vlasta Bahna píše:

    Takéto jednoduché a chutné recepty sú vždy najlepšie, ďakujem za zverejnenie.

  4. Avatar of Vszabova Vszabova píše:

    Nech sa páči, tento recept je pre mňa ako stvorený!

  5. Avatar of Lukas Rozenberg Lukas Rozenberg píše:

    Skvelá inšpirácia na dnešný obed, ďakujem!

  6. Avatar of Radoslav92 Radoslav92 píše:

    Takéto jednoduché a chutné jedlá sú skvelé pre každého, kto nemá veľa skúseností s varením. Určite si to vyskúšam!

  7. Avatar of Khorvathova Khorvathova píše:

    Recepty ako tieto ma vždy potešia, už teraz cítim tú chuť.

  8. Avatar of Beck Bruno Beck Bruno píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam!

  9. Avatar of Stanislava Stanekova Stanislava Stanekova píše:

    Toto je presne ten recept, ktory som hladala. Dakujem!

  10. Avatar of Zoltan83 Zoltan83 píše:

    Skvely navod, uz teraz citim vune tejto dobrotky.

  11. Avatar of Maly Konstantin Maly Konstantin píše:

    Super recept, mam vsetky ingrediencie doma, takze idem na to!

  12. Avatar of Vladimir14 Vladimir14 píše:

    Tento recept mi pripomina moju babicku, urcite si ho vyskusam.

  13. Avatar of Valer Nemcova Valer Nemcova píše:

    Milujem jednoduche recepty s mäsom a tento sa urcite hodi do mojej kuchyne.

  14. Avatar of Dominik96 Dominik96 píše:

    Uz teraz sa tesim na vonu z rury, ked si pripravim tuto pochutku!

  15. Avatar of Vilma Pelikan Vilma Pelikan píše:

    Recepty s pórom su vzdy skvele, uz teraz viem, ze mi bude chutit.

  16. Avatar of Xhudacek Xhudacek píše:

    Dakujem za super navod na zapekane maso s pórom! Uz sa neviem dockat, kedy si ho vyskusam.