Zapekané mäso so šunkou a syrom
  • Potrebujete:
    – 500 g hovädzieho mäsa (podľa preferencie, napríklad rošt alebo plated)
    – 200 g syra (napríklad eidam, parenica, alebo ktorýkoľvek iný tvrdý syr)
    – 200 g plátkovanej šunky
    – 2 vajcia
    – strúhanka
    – soľ a korenie podľa chuti
    – maslo alebo olej na smaženie

Zapekané mäso so šunkou a syrom

  •  

    Zapekané mäso so šunkou a syromPostup:
    1. Mäso dobre umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ho nakrájajte na tenké plátky (asi 0,5 cm hrúbky). Osolte a okoreňte podľa chuti.

    2. Na jednu stranu každého plátka mäsa položte plátek šunky a na neho malú plátinu syra. Potom zrolujte plátok mäsa tak, aby boli šunka a syr úplne zakryté.

    3. V miske si pripravte zmes zo vajec a soli. Plátky masa vložte do vajec a potom obaľte vo strúhanke, aby boli poriadne pokryté. Zrolujte ich do tvaru role.

    4. Rozohrejte maslo alebo olej na panvici a pridajte zapekané mäso. Opečte ho z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú vnútri hotové (závisí od hrúbky mäsa, približne 3-4 minúty na každej strane).

    5. Po upečení nechajte mäso na panvici odpočinúť niekoľko minút, potom ho podávajte s prílohou podľa chuti (napríklad zemiaková kaša, varené zemiaky alebo šalát).

    Dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *