Prejdime na recept na zapekane masove gulky v paradajkovej omacke:
Ingrediencie:
– 500g mleteho masa (hovadzie, bravcove alebo kuracie)
– 1 cely vajce
– 1 cibula (jemne nakrajaná)
– 3 struciky cesnaku (jemne nasekane)
– 1/2 strucika zázvoru (strúčik jemne nastrúhaný)
– 2 lyžice drobno pokrájanej petržlenovej vňate
– 1 lyžička suchého majoránu
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 plechovka paradajok (kúpena alebo doma pripravena)
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 cibuľa (jemne nakrajaná)
– 2 struciky cesnaku (jemne nasekane)
– 1 lyžička cukru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 200g syra nastrúhaného na povrch (parmezán alebo cheddar)
Zapekané mäsove guľky v paradajkovej omáčke
Postup:
1. V mise zmiešajte mlete maso, cibuľu, cesnak, zázvor, vajce, petržlen, majorán, soľ a korenie.
2. Vytvarujte zmesou malé guľky a dajte ich na plech potiahnutý papierom na pečenie.
3. V predhriatej rúre pečte gulky pri teplote 180 stupňov Celzia približne 20 minút alebo kým nie sú pekne zlaté a prepečené.
4. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa stane ľahko zlatistým.
5. Pridajte paradajky a cukor, a nechajte omacku povariť.
6. Ochutnajte omacku soľou a korením podľa chuti.
7. Položte prepečené gulky do pomasteného pekáča a zalejte ich paradajkovou omackou.
8. Posypte strúhaným syrom na povrch guliek.
9. Vložte pekáč späť do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút alebo kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
10. Podávajte zapekané masové gulky v paradajkovej omacke s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad cestoviny alebo ryža.
Dobrú chuť!
Nezdá sa mi to až také zložité na vyskúšanie, určite to skúsim.
Neviem, či by som sa odvážila na zázvor, ale inak to znie dobre.
Nechutilo mi to úplne, ale možno som niečo pokazil pri príprave.
Zapekané mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú skvelým nápadom na večeru. Určite si ich uvarím!
Už som skúsila podobný recept a bol veľmi chutný, tento vyznieva ešte lepšie
Toto je presne ten typ receptu, ktorý milujem! Jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu.
Určite si vyskúšam tento recept. Vyznie to naozaj dobre!