Prejdime na recept na zapekane masove gulky v paradajkovej omacke:

Ingrediencie:
– 500g mleteho masa (hovadzie, bravcove alebo kuracie)
– 1 cely vajce
– 1 cibula (jemne nakrajaná)
– 3 struciky cesnaku (jemne nasekane)
– 1/2 strucika zázvoru (strúčik jemne nastrúhaný)
– 2 lyžice drobno pokrájanej petržlenovej vňate
– 1 lyžička suchého majoránu
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 plechovka paradajok (kúpena alebo doma pripravena)
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 cibuľa (jemne nakrajaná)
– 2 struciky cesnaku (jemne nasekane)
– 1 lyžička cukru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 200g syra nastrúhaného na povrch (parmezán alebo cheddar)

 

Zapekané mäsove guľky v paradajkovej omáčke

Postup:
1. V mise zmiešajte mlete maso, cibuľu, cesnak, zázvor, vajce, petržlen, majorán, soľ a korenie.
2. Vytvarujte zmesou malé guľky a dajte ich na plech potiahnutý papierom na pečenie.
3. V predhriatej rúre pečte gulky pri teplote 180 stupňov Celzia približne 20 minút alebo kým nie sú pekne zlaté a prepečené.
4. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa stane ľahko zlatistým.
5. Pridajte paradajky a cukor, a nechajte omacku povariť.
6. Ochutnajte omacku soľou a korením podľa chuti.
7. Položte prepečené gulky do pomasteného pekáča a zalejte ich paradajkovou omackou.
8. Posypte strúhaným syrom na povrch guliek.
9. Vložte pekáč späť do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút alebo kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
10. Podávajte zapekané masové gulky v paradajkovej omacke s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad cestoviny alebo ryža.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *