Zapekané mäsové guľky v smotanovej omáčke

Na zapekané mäsové gule v krémovej omáčke budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 gramov mletého mäsa (hovädzinového, bravčového alebo ich kombinácia)
– 1 malú cibuľu, jemne nakrájanú
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
– 1 vajce
– 1/4 šálky nastrúhaného tvrdého syra (napríklad parmezán)
– soľ a korenie podľa vlastnej chuti
– 1 lyžičku sušenej bylinky z hrsťníka
– 1 lyžičku sušenej rasce

Zapekané mäsové guľky v krémovej omáčke

Na prípravu krémovej omáčky budete potrebovať:

– 1 šálku smotany na varenie
– 1/2 šálky syra (napríklad eidam, niva alebo iný plnotučný syr)
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
– soľ a korenie podľa vlastných preferencií
– čerstvé nasekané koriander alebo petržlenovú vňať na dekoráciu

Postup:

1. V miske spojte mleté mäso, nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, vajce, nastrúhaný syr, soľ, korenie, bylinku z hrsťníka a rascu. Dôkladne premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nenaplnia.

2. Z mäsovej zmesi vytvorte guľky veľkosti golfovej loptičky, množstvo závisí od vašich preferencií.

Bravčový špíz s brusnicami

Bravčový špíz s brusnicami

Čítať viac »

3. Umiestnite guľky do hlbokého pekáča a pečte ich v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút, alebo kým nie sú pekne zlaté a dôkladne prepečené zvnútra.

4. V menšom hrnci zohrejte smotanu na varenie spolu s nasekaným cesnakom. Pridajte syr a nechajte ho rozpustiť, pričom miešajte, aby sa neprichytil na dno hrnca. Osolte a okoreňte podľa chuti.

5. Keď sú mäsové gule hotové, vyberte ich z rúry a nechajte ich chvíľu odpočinúť, aby sa teplota vyrovnala.

6. Servírujte guľky na tanieri, preliate krémovou omáčkou a posypte nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *