Zapekané mleté mäso

Zapekané mleté mäso je chutné a jednoduché jedlo, ktoré sa pripravuje z mletej mäsovú zmesi a ďalších prísad. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g mletej mäsovej zmesi (hovädzia, bravčová alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 paprika, nakrájaná na kocky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku alebo kečupu
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g strúhaného syra (napríklad eidam, gouda alebo parmazán)

 

Zapekané mleté mäso

Postup:

  1. Na panvici opražte cibuľu a cesnak na troške oleja do zlatista.
  2. Pridajte mletú mäsovú zmes a opražte, kým sa nezežltne. Pošľahajte mäso vidličkou, aby sa predišlo vytvoreniu veľkých hrčiek.
  3. Pridajte papriku, paradajkový pretlak (alebo kečup), mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte a varíme asi 5 minút, kým sa všetky chute spoja.
  4. Zapnite rúru na 180 °C (s ventilátorom) alebo 200 °C (bez ventilátora).
  5. Preneste smes z mletého mäsa do zapekacej nádoby a rovnomerne rozotrite.
  6. Posypte strúhaným syrom.
  7. Vložte zapekaciu nádobu do rúry a pečte asi 20 minút, kým sa syr nerozpustí a nezezlátne.
  8. Po upečení nechajte chvíľu odpočívať a potom podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *