Zapekané morčacie kúsky

Ak sa snažíte nájsť recept na zapekané kusy morčacieho mäsa po slovensky, tu je pre vás jednoduchý postup:

Ingrediencie:

  • 500 gramov morčacieho mäsa (kúsky)
  • 2 cibule (jemne nasekané)
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 1 červená paprika (nasekaná na drobné kúsky)
  • 200 gramov šampiňónov (nasekaných na malé kúsky)
  • 200 ml smotany na varenie (alebo smotany na šľahanie)
  • 100 gramov strúhanky
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Olej na vyprážanie

 

Zapekané kúsky morčacieho mäsa

Pokyny:

Cesnaková polievka v bochníku

Cesnaková polievka v bochníku

Čítať viac »

  1. Mäso ochutíme soľou a korením, následne ho opečieme na pánvi s olejom z oboch strán, až získa zlatohnedú farbu. Potom ho preložíme na tanier.
  2. Do tej istej panvice pridáme cibuľu, cesnak a papriku a orestujeme ich do zmäknutia. Následne vmiešame nasekané šampiňóny a dusíme ešte niekoľko minút.
  3. Potom pridáme smotanu na varenie a všetky ingrediencie dôkladne premiešame, až vytvoríme krémovú omáčku. Soľou a korením doladíme chuť do dokonalosti – pridávajte postupne a ochutnávajte
  4. Vymastíme zapekaciu nádobu a mäso pokryjeme omáčkou. Na vrch posypeme strúhankou.
  5. Nádobu umiestnime do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 25 – 30 minút, kým sa nevytvorí zlatistá a chrumkavá kôrka.
  6. Po upečení necháme morčacie kúsky chvíľu odpočívať, potom ich servírujeme s prílohou podľa preferencie, ako sú ryža, zemiaky alebo cestoviny.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *