Zapekané morčacie mäso

Pečené morčacie mäso predstavuje vynikajúcu alternatívu, ak túžite po niečom lahodnom a ľahko pripraviteľnom. Tu je recept na pečené morčacie mäso v slovenskom štýle:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 gramov morčacieho mäsa (stehno alebo prsia), nakrájaného na tenké rezy
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenučké plátky
  • 2 papriky (červená a zelená), narezané na prúžky
  • 200 gramov šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • 2 polievkové lyžice oleja

 

Pečené morčacie mäso

Postup:

Bravčová pečeň v parnom hrnci

Bravčová pečeň v parnom hrnci

Čítať viac »

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Na panvici zahrejte olej a opečte na ňom morčacie rezy po oboch stranách.
  3. Do pekáča uložte opražené plátky morčacieho mäsa.
  4. Na oleji, v ktorom ste pripravovali mäso, osmažte cibuľu, cesnak, papriky a šampiňóny, až kým nezískajú jemnú farbu.
  5. Orestovanú zeleninu pridajte do pekáča k mäsu a všetko dobre premiešajte.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
  7. Pekáč prikryte a umiestnite do vyhriatej rúry.
  8. Pečte približne 30 – 40 minút, alebo kým mäso nie je tender a nezískalo zlatistý odtieň.
  9. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *