Zapekané nové zemiaky

Ak máte záujem o prípravu pečených mladých zemiakov, postupujte podľa tohto jednoduchého návodu:

Suroviny:

  • 1 kg mladých zemiakov
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g kyslej smotany
  • 100 g strúhanky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • čerstvé bylinky na dochutenie (napríklad petržlen)

 

Pečené mladé zemiaky

Postup:

Polievka z tekvice hokaido – Recept

Polievka z tekvice hokaido – Recept

Čítať viac »

  1. Začnite prípravou mladých zemiakov, ktoré dôkladne umyjete a ošúpete. Potom ich nakrájajte na hrubšie plátky alebo menšie kúsky podľa vlastného uváženia.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nasekajte.
  3. V hrnci s osolenou vodou varíme zemiaky, kým nezmäknú, ale zostanú pevné. Odkvapkané ich potom preložíme do vhodného pekáča.
  4. Na panvici zohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistý sfarbenie. Následne pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  5. Smotanovú zmes nalejte na zemiaky v pekáči. Potom posypte strúhankou a jemne premiešajte, aby sa všetky zemiaky rovnomerne obalili.
  6. Pekáč so zemiakmi vložte do predhriatej rúry na 200 °C a pečte približne 20 – 25 minút, až kým nezískajú zlatistú a chrumkavú textúru.
  7. Pečené zemiaky ozdobíme čerstvými bylinkami, ako je petržlen, a podávame ich ešte teplé.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *