Zapekané ovsené vločky

Zapekané ovsené vločky sú jednoduchým a zdravým receptom, ktorý vám poskytne energiu na začiatok dňa. Tu je slovenský recept na zapekané ovsené vločky:

Potrebujete:
– 1 šálku ovsených vločiek
– 1 šálku mlieka
– 1 lyžicu medu alebo javorového sirupu
– 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
– 1/2 čajovej lyžičky mletého škorice
– ľubovoľné ovocie (napríklad jahody, jablká, banány)

Zapekané ovsené vločky

Postup:
1. Ovsené vločky vložte do misy a zalejte ich mliekom. Nechajte ich namočiť asi 10 minút, aby sa zmäkčili.
2. Pridajte med alebo javorový sirup, vanilkový extrakt a škoricu do misy s ovsenými vločkami. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
3. Zmiešajte ovocie podľa vašej chuti. Možno si ho nastrúhať alebo nakrájať na kúsky.
4. Nalejte smes do pekáča alebo malých keramických misiek.
5. Prikryte pekáč alebo misy a vložte ich do chladničky na 4-8 hodín alebo cez noc, aby sa ovsené vločky mohli dobre vstrebať do mlieka.
6. Pred ohriatím rúry zohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
7. Vložte zapekané ovsené vločky do rúry a pečte ich asi 20-25 minút, kým sa nezazorú a nezhnednú.
8. Vyberte ich z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť.
9. Posypte ich ďalším kúskom ovocia a podávajte teplé.

Toto jedlo si môžete prispôsobiť podľa svojich chutí – pridajte orechy, semienka alebo ďalšie sušené ovocie. Urobte si z falšívu takú chuť, akú máte radi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *