Zapekané palacinky s bryndzou

Recept na gratinované palacinky s bryndzou, také ako na salaši.

Nezbýtné suroviny:

  • 10 palaciniek
  • 300 g bryndze
  • 200 ml šľahačky
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • Soľ a korenie podľa vlastného vkusu

 

Gratinované palacinky s bryndzou

Návod na prípravu:

Kuracie prsia so zelenou fazuľkou

Kuracie prsia so zelenou fazuľkou

Čítať viac »

  1. Upečte si palacinky podľa vášho obľúbeného receptu alebo si pripravte hotové cesto na palacinky.
  2. Šľahačku vyšľahajte do tuhej konzistencie a zmiešajte s bryndzou.
  3. Vajcia rozšľahajte do jednoliatej zmesi a pridajte ich do šľahačky a bryndze. Dobre premiešajte. Soľou zvýraznite, korením oživte – ale nikdy neprekročte hranicu „príliš“.
  4. Do vhodnej zapekacej misy rozotrite tenkú vrstvu masla. Na každej palacinke naneste vrstvu bryndzovej šľahačky.
  5. Tento postup opakujte, kým nebudete mať všetky palacinky vyskladané s bryndzovou šľahačkou.
  6. Na vrch palaciniek pridajte zvyšnú bryndzovú šľahačku.
  7. Zapekaciu misu vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 25 – 30 minút, kým sa nevytvorí zlatistá a chrumkavá kôrka.
  8. Gratinované palacinky podávajte ešte teplé. Môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami alebo servírovať ako prílohu k hlavným jedlám.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *