Zapekané palacinky s bryndzou

Recept na gratinované palacinky s bryndzou, také ako na salaši.

Nezbýtné suroviny:

  • 10 palaciniek
  • 300 g bryndze
  • 200 ml šľahačky
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • Soľ a korenie podľa vlastného vkusu

 

Gratinované palacinky s bryndzou

Návod na prípravu:

Milánske špagety recept

Milánske špagety recept

Čítať viac »

  1. Upečte si palacinky podľa vášho obľúbeného receptu alebo si pripravte hotové cesto na palacinky.
  2. Šľahačku vyšľahajte do tuhej konzistencie a zmiešajte s bryndzou.
  3. Vajcia rozšľahajte do jednoliatej zmesi a pridajte ich do šľahačky a bryndze. Dobre premiešajte. Podľa preferencií dochuťte soľou a korením.
  4. Do vhodnej zapekacej misy rozotrite tenkú vrstvu masla. Na každej palacinke naneste vrstvu bryndzovej šľahačky.
  5. Tento postup opakujte, kým nebudete mať všetky palacinky vyskladané s bryndzovou šľahačkou.
  6. Na vrch palaciniek pridajte zvyšnú bryndzovú šľahačku.
  7. Zapekaciu misu vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 25 – 30 minút, kým sa nevytvorí zlatistá a chrumkavá kôrka.
  8. Gratinované palacinky podávajte ešte teplé. Môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami alebo servírovať ako prílohu k hlavným jedlám.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *