Zapekané palacinky s vanilkovým krémom

Ak ste fanúšikom sladkých a chutných dezertov, zapekané palacinky s vanilkovým krémom predstavujú vynikajúcu voľbu. Tu máte nesložitý recept:

Zoznam potrebných ingrediencií:

  • 8 kusov palaciniek
  • 500 ml mlieka
  • 2 kusy vajec
  • 2 lyžice cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka na puding
  • 1 vanilkový struk
  • 2 lyžice kryštálového cukru na posypanie

 

Zapekané palacinky s vanilkovým krémom

Pokyny:

Rýchla kulajda

Rýchla kulajda

Čítať viac »

  1. Začnite s prípravou palaciniek. V miske zmiešajte mlieko, vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ. Potom po malých dávkach pridávajte múku a miešajte, kým nedosiahnete hladké cesto.
  2. Na rozhorúčenú a namaštenú panvicu nalejte lyžicu pripravenej zmesi a rovnomerne ju rozotrite po panvici. Opražte palacinku z oboch strán, kým nezíska zlatistý odtieň.
  3. Postup opakujte s ostatným cestom, až kým nevyrobíte celkom 8 palaciniek.
  4. Keď sú palacinky vychladnuté, pripravte vanilkový krém. V hrnci zmiešajte puding s cukrom, pridajte mlieko a vanilkový struk. Za neustáleho miešania varte, kým zmes nezhustne. Nechajte krém ochladiť.
  5. V ďalšom hrnci šľahajte smotanu s práškovým cukrom, až kým nebude nadýchaná.
  6. Zapekaciu formu vymažte maslom a na dno vložte prvú palacinku. Na ňu naneste vrstvu vanilkového krému a následne smotany. Tento postup opakujte, kým nevyčerpáte všetky palacinky.
  7. Umistite zapekaciu formu do chladničky na minimálne 2 hodiny, aby sa krém stuhol.
  8. Pred servírovaním posypte zapekané palacinky kryštálovým cukrom a podávajte.

Verím, že si vychutnáte tieto výnimočné zapekané palacinky s vanilkovým krémom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *