Zapekané panini - Recept

Hľadáte návod na zapekané panini? Tu je pre vás jednoduchý slovenský recept:

Na prípravu budete potrebovať:

  • 4 kusy bagetiek alebo iného pečiva vhodného na panini
  • 200 g plátkov šunky
  • 200 g plátkov syra (napríklad ementál, gouda alebo cheddar)
  • 1 paprika
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja alebo masla

 

Zapekané panini – Návod na prípravu

Priebeh prípravy:

Brokolicová polievka s párkom

Brokolicová polievka s párkom

Čítať viac »

  1. Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Pokrájajte papriku na tenké plátky a cibuľu na krúžky. Rozkrojte bagetky na polovice a na každú časť položte plátky šunky a syra.
  2. Na panvici pri strednom ohni rozohrejte olivový olej alebo maslo. Pridajte cibuľu a papriku a orestujte ich, až kým nezmäknú.
  3. Na grilovacej panvici alebo v elektrickom grile si opečte panini. Nechajte ich zapiecť, kým nezískajú chrumkavú textúru.
  4. Akonáhle sú panini pripravené, vyberte ich z grilu a nakrájajte na porcie. Do každej porcie pridajte orestovanú cibuľu a papriku.
  5. Servírujte ich ihneď a môžete si k panini pridať omáčku podľa vlastného výberu, ako napríklad kečup, horčicu alebo majonézu.

Bon APPÉTIT!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *