Zapekané plnené šampiňóny - recept

Zapekané plnené šampiňóny predstavujú chutné a ľahké jedlo, ktoré je možné pripraviť ako predkrm alebo hlavný chod. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 12 stredne veľkých šampiňónov
  • 100 g syra (napríklad eidam, gouda alebo plátky syra)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa preferencie

 

Zapekané plnené šampiňóny – návod na prípravu

Postup:

Džem z čiernych ríbezlí

Džem z čiernych ríbezlí

Čítať viac »

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Očistite šampiňóny a odstráňte ich stopky. Vzniknuté miesta naplňte syrom.
  3. Plech vymažte olivovým olejom a následne naň umiestnite šampiňóny.
  4. Cesnak nakrájajte na jemno a zmiešajte ho s nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhankou. Touto zmesou posypte naplnené šampiňóny.
  5. Ak chcete, aby povrch bol chrumkavejší, môžete pridať aj viac strúhanky.
  6. Pečte v predhriatej rúre zhruba 15-20 minút, kým nebudú šampiňóny zlatisté a syr poriadne roztopený.
  7. Servírujte ešte teplé ako predkrm alebo ako súčasť hlavného chodu.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *