Zapekané rezne so šunkou a syrom
- 4 rezné bravčové alebo kuracie mäsové plátky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra (napr. ementál alebo eidam)
- 2 vajcia
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky strúhanej strúhanky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky (na prípravu omáčky)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Zapekané rezne so šunkou a syrom
Pripravte si všetky potrebné suroviny, ako sú bravčové alebo kuracie mäsové plátky, šunka, syr (napr. ementál alebo eidam), vajcia, múka, strúhanka, rastlinný olej, mlieko, maslo, hladká múka, soľ a čierne korenie.
Osolte a okoreňte mäsové plátky z oboch strán. Na každý mäsový plátok položte plátok šunky a syra. Zložte mäsové plátky s plátkami šunky a syra na polovicu, aby vytvorili rezne. Upevnite ich drevenými špárkami.
Na strednom ohni zohrejte rastlinný olej v hlbšej panvici alebo hrnci. Opečte rezné z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a mäso je upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou. Do tej istej panvice pridajte maslo a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte hladkú múku a miešajte, kým múka nezíska zlatohnedú farbu.
Postupne prilievajte mlieko, neustále miešajte, kým nevznikne hladká omáčka. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti. Predhrejte rúru na 180 stupňov C. Mäsové rezne s omáčkou vložte späť do panvice a nalejte omáčku cez ne. Pečte v predhriatej rúre asi 20-25 minút, kým sa syr na rezňoch neroztaví a zapečie sa.
Podávajte teplé s prílohou ako sú zemiaky, cestoviny alebo čerstvý zeleninový šalát. Týmto spôsobom môžete pripraviť chutné zapekané rezné so šunkou a syrom. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích rezňov (môžete použiť aj bravčové)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra (najlepšie eidam alebo mozzarella)
- 1 šálka strúhanky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 lyžice olivového oleja alebo masla
- 1 čajová lyžička sušeného oregána (voliteľné)
- Mletá paprika (voliteľné)
Postup:
- Príprava rezňov:
- Kuracie rezne jemne naklepete. Osolte a okoreňte z oboch strán podľa chuti.
- Plnenie:
- Na každý rezň položte plátok šunky a plátok syra. Rolujte rezne a zabezpečte ich špáradlami alebo potravinárskou niťou.
- Obalovanie:
- Pripravte si tri misky. Do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
- Rolované rezne najprv obaľte v múke, potom ich namočte do vajec a nakoniec obalte v strúhanke.
- Smaženie:
- Na panvici rozohrejte olivový olej alebo maslo na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opražte rezne zo všetkých strán dozlatista (približne 3-4 minúty z každej strany).
- Zapekanie:
- Predhrejte rúru na 180 °C. Upečené rezne preložte na plech alebo do zapekacej misy.
- Ak máte radi, môžete na každý rezň pridať trošku oregána alebo mletej papriky pre väčšiu chuť.
- Pečte v rúre 10-15 minút, kým sa syr vo vnútri neroztopí a rezne úplne prepečú.
- Servírovanie:
- Podávajte horúce, najlepšie so zemiakovou prílohou alebo čerstvým šalátom.
Recept na zapekané rezné je skvelý, ľahko sa pripravuje a chutí vynikajúco. Určite vyskúšam!
Tento recept na zapekané rezné je úžasný! Veľmi sa mi páči, ako sú kroky jednotlivo opísané.
Vyzdvihujem jednoduchosť prípravy a skvelú chuť tohto jedla. Určite si ho pripravím už tento týždeň!
Mňam, tento recept musím vyskúšať! Vyzerá to naozaj skvele.
Ďakujem za inšpiráciu, už viem, čo budeme jesť na obed zajtra. Recept je super!
Mňam, toto zapekané mäso s šunkou a syrom znie skvele, určite to budem musieť vyskúšať! Recept je veľmi podrobný a ľahko pochopiteľný.
Tento recept je úžasný! Vyskúšala som ho a všetci u nás doma sa do jedla doslova zamilovali. Veľmi ľahké na prípravu a chutné!
Nikdy som nerobila zapekané rezy, ale tento recept ma naozaj zaujal. Určite ho vyskúšam, veď vyzerá tak jednoducho a chutne!