Zapekané rezne so šunkou a syrom
- 4 kusy plátkového mäsa (bravčového alebo kuracieho)
- Soľ a čierne korenie podľa preference
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra (napríklad ementál alebo eidam)
- 2 vajcia
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky strúhanky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky (na výrobu omáčky)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Zapekané rezne so šunkou a syrom
Pripravte si všetky potrebné ingrediencie, ako sú bravčové alebo kuracie mäsové plátky, šunka, syr (napríklad ementál alebo eidam), vajcia, múka, strúhanka, rastlinný olej, mlieko, maslo, hladká múka, soľ a čierne korenie.
Plátky mäsa osolte a okoreňte z oboch strán. Na každý plátok položte šunku a syr. Prehnite plátky na polovicu, čím vytvoríte rezne. Upevnite ich pomocou drevených špáradiel.
Na strednom ohni rozohrejte rastlinný olej v hlbšej panvici alebo hrnci. Opečte rezne z oboch strán, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu a mäso sa prepečie. Potom ich vyberte z panvice a odložte na stranu. Do tej istej panvice pridajte maslo a počkajte, kým sa roztopí. Následne vmiešajte hladkú múku a miešajte až do dosiahnutia zlatohnedej farby.
Postupne liahnite mlieko a neustále premiešavajte, pokiaľ sa nevytvorí homogénna omáčka. Dochutte ju soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti. Predhrejte rúru na 180 stupňov C. Mäsové rezne s omáčkou vráťte späť do panvice a nalejte omáčku cez ne. Pečte v predhriatej rúre 20 až 25 minút, kým sa syr neroztopí a odmali do zlato-hneda.
Podávajte teplé s prílohou, ako sú zemiaky, cestoviny alebo čerstvý zeleninový šalát. Takto môžete pripraviť chutné zapekané rezne so šunkou a syrom. Prajeme dobrú chuť!
2) Zapekané rezne so šunkou a syrom
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích rezňov (alebo môžete použiť bravčové)
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra (najlepšie eidam alebo mozzarella)
- 1 šálka strúhanky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 lyžice olivového oleja alebo masla
- 1 čajová lyžička sušeného oregána (voliteľné)
- Mletá paprika (voliteľné)
Postup:
- Príprava rezňov:
- Kuracie rezne jemne naklepte. Osolte a okoreňte z oboch strán podľa chuti.
- Plnenie:
- Na každú porciu položte plátok šunky a plátok syra. Rolujte ich a zabezpečte špáradlami alebo potravinárskou niťou.
- Obalovanie:
- Pripravte tri misky. Do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
- Rolované rezne najprv obalujte v múke, potom ich namočte do vajec a nakoniec obalte v strúhanke.
- Smaženie:
- Na panvici rozohrejte olivový olej alebo maslo na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opražte rezne zo všetkých strán do zlato-hneda (približne 3-4 minúty z každej strany).
- Zapekanie:
- Predhrejte rúru na 180 °C. Upečené rezne preložte na plech alebo do zapekacej misy.
- Ak máte radi, môžete na každý plátok pridať trošku oregána alebo mletej papriky na zvýraznenie chuti.
- Pečte v rúre 10-15 minút, kým sa syr vo vnútri neroztopí a rezne sa dôkladne prepečú.
- Servírovanie:
- Podávajte horúce, ideálne so zemiakovou prílohou alebo čerstvým šalátom.