Zapekané šampiňóny s mozzarellou

Tu je návod na zapekané hrianky so šampiňónmi a mozzarellou:

Suroviny potrebné na prípravu:

  • 500 g čerstvých šampiňónov
  • 200 g mozzarelly (nakrájanej na plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ a korenie na chuť

 

Zapekané šampiňóny s mozzarellou

Pokyny na prípravu:

Zapekané rezne s majolenkou

Zapekané rezne s majolenkou

Čítať viac »

  1. Rúru nastavte na 200°C, aby sa predhriála.
  2. Šampiňóny dôkladne umyte a očistite. Môžete ich nechať celé, alebo ich na plátky nakrájať.
  3. Uložte šampiňóny na plech a pokvapkajte olivovým olejom. Pridajte nasekaný cesnak, soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
  4. Plech so šampiňónmi vložte do predhriatej rúry a pečte približne 15 minút, kým nie sú jemné.
  5. Potom vyberte plech z rúry a na každý šampiňón umiestnite plátky mozzarelly.
  6. Vložte plech naspäť do rúry a pečte ďalších približne 5 minút, alebo kým sa mozzarella neroztaví a nezačne zľahka hnednúť.
  7. Pred podávaním posypte zapekané šampiňóny čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
  8. Servírujte ako predjedlo alebo ako prílohu.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *