Zapekané šampiňóny so šunkou a syrom

Určite, tu je recept na zapekané šampiňóny so šunkou a syrom v slovenčine:

Suroviny:

  • 500 g šampiňónov
  • 200 g šunky
  • 200 g syra (napríklad ementál, Gouda alebo mozzarella)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zapekané šampiňóny so šunkou a syrom

Postup:

  1. Najprv si pripravíme šampiňóny. Očistíme ich od pôdy a osušíme utierkou. Potom ich nakrájame na tenké plátky.
  2. Nakrájame šunku na malé kúsky.
  3. Syr nastrúhame hrubšie.
  4. Cesnak ošúpeme a pretlačíme cez cesnakový lis.
  5. Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak. Orestujeme ho, kým nezačne voňať.
  6. Pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme ich, kým nezmäknú.
  7. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  8. Vo vymastenej zapekacej miske vytvoríme vrstvu z polovice orestovaných šampiňónov. Na to pridáme vrstvu šunky a posypeme ju polovicou syra.
  9. Postup zopakujeme a vytvoríme druhú vrstvu so zvyšnými surovinami.
  10. Zapekaciu misku dáme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 – 25 minút, kým sa syr na povrchu nezlatistí a neroztaví sa.
  11. Pred podávaním môžeme posypať zapekané šampiňóny čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave tohto chutného jedla! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *