Zapekané šampiňóny so šunkou a syrom

Určite, tu je návod na zapekané huby so šunkou a syrom v slovenčine:

Suroviny:

  • 500 g húb
  • 200 g šunky
  • 200 g syra (napríklad ementál, Gouda alebo mozzarella)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vkusu
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapekané huby so šunkou a syrom

Postup:

Petržlenová polievka so zeleninou

Petržlenová polievka so zeleninou

Čítať viac »

  1. Na začiatok si pripravíme huby. Očistíme ich od nečistôt a osušíme utierkou. Následne ich nakrájame na tenké plátky.
  2. Šunku nakrájame na malé kúsky.
  3. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  4. Cesnak olúpeme a pretlačíme cez lis na cesnak.
  5. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak. Orestujeme, kým nezačne voňať.
  6. Pridáme nakrájané huby a orestujeme ich, kým nezmäknú.
  7. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  8. Vo vymastenej zapekacej miske vytvoríme základ z polovice orestovaných húb. Na to pridáme vrstvu šunky a posypeme ju polovicou nastrúhaného syra.
  9. Celý proces zopakujeme a vytvoríme druhú vrstvu so zvyšnými ingredienciami.
  10. Zapekaciu misu vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 20 – 25 minút, kým sa syr na vrchu nezlatistí a neroztaví.
  11. Pred podávaním môžeme ozdobiť zapekané huby čerstvou petržlenovou vňaťou.

Verím, že vám tento recept pomôže pri príprave tohto delikátneho jedla! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *