Zapekané zemiaky s bryndzou a syrom

Chutné zapekané zemiaky s bryndzou a syrom, ako ste ich ešte nemali.

Suroviny:

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 200 g bryndze
  • 100 g tvrdého syra (napríklad Eidam alebo Gouda)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a cesnakový prášok podľa chuti

 

Chutné zapekané zemiaky s bryndzou a syrom

Postup prípravy:

Talianske cestoviny s cuketou

Talianske cestoviny s cuketou

Čítať viac »

  1. Rúru predohrejte na 200 stupňov Celzia.
  2. Zemiaky starostlivo ošúpte a nakrájajte na tenké plátky (približne 2 mm hrubé).
  3. Plátky zemiakov povarte v osolenej vode približne 5 minút, následne ich vyberte a nechajte odkvapkať.
  4. Bryndzu nastrúhajte a tvrdý syr nakrájajte na tenké plátky.
  5. Cesnak olúpte a rozdrvte.
  6. Utrite pekáč olivovým olejom.
  7. Na dno pekáča položte vrstvu zemiakov, posypte soľou, cesnakovým práškom a polovicou rozdrobeného cesnaku. Následne rovnomerne rozložte polovicu bryndze a syra.
  8. Pokračujte ďalšou vrstvou zemiakov, opäť dochuťte soľou, cesnakovým práškom a zvyškom rozdrteného cesnaku. Na vrch rozložte zvyšnú bryndzu a syr.
  9. Pekáč zakryte a vložte do rúry na 30-40 minút, kým zemiaky nezískajú jemne zlatistú farbu a syr nezačne tajať.
  10. Hotové zapekané zemiaky nechajte krátko vychladnúť pred podávaním.

Tieto zapekané zemiaky s bryndzou a syrom sú výborné ako hlavné jedlo alebo príloha k grilovanému mäsu. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *