Zapekané zemiaky s bryndzou a syrom, tak ako ste ich ešte nejedli.

Ingrediencie:

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 200 g bryndze
  • 100 g tvrdého syra (napríklad Eidam alebo Gouda)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a cesnakový prášok na dochutenie

 

Zapekané zemiaky s bryndzou a syrom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Zemiaky dôkladne ošúpte a nakrájajte na tenké plátky (približne 2 mm hrubé).
  3. V hrnci s osolenou vodou povarte plátky zemiakov asi 5 minút, vyberte ich a nechajte odkvapkať.
  4. Bryndzu nastrúhajte a tvrdý syr nakrájajte na tenké plátky.
  5. Cesnak olúpte a pretlačte.
  6. Vymažte pekáč olivovým olejom.
  7. Na dno pekáča rozložte vrstvu zemiakov, posypte soľou, cesnakovým práškom a polovicou pretlačeného cesnaku. Potom rovnomerne rozložte polovicu bryndzy a syra.
  8. Pokračujte vrstvou zemiakov, opäť dochuťte soľou, cesnakovým práškom a zvyšným pretlačeným cesnakom. Na vrchu rozložte zvyšnú bryndzu a syr.
  9. Pekáč zavrite a dajte do rúry na 30-40 minút, kým zemiaky nebudú jemne zlatisté a syr začne tajať.
  10. Hotové zapekané zemiaky nechajte trochu vychladnúť pred servírovaním.

Tieto zapekané zemiaky s bryndzou a syrom sú vynikajúce ako samostatné jedlo alebo príloha k grilovanému mäsu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *