Zapekané zemiaky s kapustou a mäsom

Zapekané zemiaky s kapustou a mäsom sú výborným slovenským jedlom plným chutí. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 500 g mletej hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 1 väčšia hlava kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 g syra (cheddar, eidam alebo podobný druh)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na opraženie

 

Zapekané zemiaky s kapustou a mäsom

Postup:

  1. Ošúpeme zemiaky, umyjeme ich a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať.
  2. Kapustu očistíme a nakrájame na jemné rezance. Cibuľu a cesnak nasekáme.
  3. Na panvici si rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu s cesnakom. Pridáme mleté mäso a opečieme ho do zlatista. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Odstavíme z panvice.
  4. Zemiaky opražíme na panvici z oboch strán dozlatista.
  5. Do zapiekacej misy si pripravíme fóliu, aby sme neskôr mali jednoduchšie s úklidom.
  6. Na dno zapiekacej misky položíme polovicu zemiakov, potom polovicu mäsa a jemne ho prelisujeme. Na mäso pridáme polovicu kyslej kapusty a znova ju jemne prelisujeme.
  7. Postup opakujeme so zvyšnými surovinami.
  8. Na vrch pokladáme nastrúhaný syr a prelejeme smotanou na varenie.
  9. Zapiekame v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40-45 minút, kým syr nezhnije a nezíska zlatistú farbu.
  10. Hotové zapekané zemiaky s kapustou a mäsom môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťou a podávať so šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *