Zapekané zemiaky s kapustou a mäsom

Pečené zemiaky s kapustou a mäsom predstavujú skvelé slovenské jedlo, ktoré je bohaté na chute. Tu nájdete recept v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • 500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 1 väčšia kapustová hlávka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 g syra (cheddar, eidam alebo iný podobný druh)
  • Soľ a korenie podľa preferencie
  • Olej na opraženie

 

Pečené zemiaky s kapustou a mäsom

Návod na prípravu:

Pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste

Pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste

Čítať viac »

  1. Ošúpeme zemiaky, dôkladne ich umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a necháme ich chvíľu odležať.
  2. Kapustu očistíme a nakrájame na jemné rezance, cibuľu a cesnak nasekáme.
  3. V panvici rozohrejeme olej a na ňom osmahneme cibuľu s cesnakom. Pridáme mleté mäso a opečieme ho do zlatista. Osolíme a okoreníme podľa chuti, následne odstavíme z ohňa.
  4. Zemiaky opražíme na panvici z oboch strán dozlatista.
  5. Na dno zapekacej misky pripravíme fóliu, aby sme uľahčili údržbu po pečení.
  6. Na spodok zapekacej misky uložíme polovicu zemiakov, následne polovicu mäsa, ktoré jemne prelisujeme. Na mäso pridáme polovicu kyslej kapusty a opäť ju jemne prelisujeme.
  7. Tento postup opakujeme so zvyšnými ingredienciami.
  8. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr a prelialu smotanou na varenie.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40-45 minút, kým syr nezhnedne a nezíska zlatistú farbu.
  10. Hotové pečené zemiaky s kapustou a mäsom môžeme ozdobiť posekanou petržlenovou vňaťou a podávať so šalátom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *