Zapekané zemiaky s mletým masom, syrom a olivami

Hľadáte návod na pečené zemiaky s mletým mäsom, syrom a olivami? Tu nájdete jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • 300 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
  • 1 väčšia cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár (200 ml) paradajkového pretlaku alebo šťavy z paradajok
  • 100 g strúhaného syra
  • 12 olív, nakrájaných na plátky
  • soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • olivový olej na vyprážanie

 

Pečené zemiaky s mletým mäsom, syrom a olivami

Pokyny:

Vianočná kapustnica so smotanou bez mäsa

Vianočná kapustnica so smotanou bez mäsa

Čítať viac »

  1. Zemiaky dôkladne umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Plátky zemiakov varte vo vriacej osolenej vode približne 5 minút, alebo dovtedy, kým nezmäknú.
  3. Na veľkej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým zmäknú.
  4. Pridajte mleté mäso a osolte a okoreníte podľa chuti. Smažte, kým sa mäso úplne neuzavrie a nezíska farbu.
  5. Pridajte paradajkový pretlak alebo šťavu a nechajte povariť asi 10 minút, kým sa omáčka nezahustí.
  6. Na dno pekáča rozložte vrstvu zemiakových plátkov.
  7. Na zemiaky nalejte vrstvu mäsovej omáčky a posypte niekoľkými plátkami nasekaných olív.
  8. Pokračujte v tvorbe vrstiev, kým nevyužijete všetky zemiaky, mäso a olivy.
  9. Na vrchnú vrstvu zemiakov posypte strúhaným syrom.
  10. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút, kým sú zemiaky dobre zapečené a syr sa roztopí a získa zlatú farbu.
  11. Ak chcete, môžete pred podávaním posypať zapekané zemiaky ďalšími nasekanými olivami a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Vychutnajte si vaše vynikajúce pečené zemiaky s mletým mäsom, syrom a olivami!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *