Zapekané zemiaky so šunkou a smotanou

Tu je návod na prípravu zapekaných zemiakov so šunkou a smotanou v slovenskej verzii:

Zloženie:

  • 6 veľkých zemiakov
  • 200 g nasekanej šunky
  • 200 ml kyslej smotany
  • 100 g nastrúhaného syra (cheddar alebo eidam)
  • Soľ a korenie podľa preferencie
  • Petržlenová vňať na dekoráciu

 

Zapekané zemiaky so šunkou a smotanou

Návod na prípravu:

Zelerová polievka s ovsenými vločkami

Zelerová polievka s ovsenými vločkami

Čítať viac »

  1. Ošúpeme a nakrájame zemiaky na tenké plátky. Môžeme ich predvarovať v osolenej vode alebo použiť surové.
  2. Plecha na pečenie natrieme maslom a na neho rozložíme prvú vrstvu zemiakov.
  3. Na zemiaky pridáme vrstvu nakrájanej šunky.
  4. Pokračujeme pridávaním ďalších vrstiev zemiakov a šunky v striedavom poradi.
  5. Poslednou vrstvou by mali ostať zemiaky.
  6. Kyslú smotanu zmiešame so soľou, korením a rovnomerne ju rozotrieme po vrchu zemiakov.
  7. Posypeme nastrúhaným syrom.
  8. Plech s pokrytými zemiakmi vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov C a pečieme približne 30 – 40 minút, kým zemiaky nezmäknú a nezačnú sa zlatisto zapekať.
  9. Pred podávaním môžeme zapekané zemiaky ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Toto jedlo môže byť servírované samostatne alebo ako príloha k mäsovým pokrmom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *