Zapekaný karfiol s cestovinou

 

Ak máte záujem o recept na zapekaný karfiol s cestovinami, tu je pre vás jeden tip:

Ingrediencie:

  • 1 veľký karfiol, rozdelený na menšie ružičky
  • 250 g cestovín (napríklad penne či špagety)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • 150 g syra (napríklad edam alebo cheddar), nastrúhaného
  • Soľ a korenie podľa vlastných preferencií
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice strúhanej pažítky (voliteľne)

 

Polievka z tekvice hokaido s kokosovým mliekom

Polievka z tekvice hokaido s kokosovým mliekom

Čítať viac »

Zapekaný karfiol s cestovinami

Postup:

  1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Odkvapkáme a odložíme nabok.
  2. V hrnci s osolenou vodou uvaríme ružičky karfiolu, kým nezmäknú, ale zostanú stále trocha chrumkavé. Odkvapkáme ich.
  3. V inom hrnci roztopíme maslo a prisypeme múku. Neustále miešame a varíme asi 2 minúty, aby sa odstránila múčna chuť.
  4. Pomalým pridaním mlieka miešame, kým sa omáčka nezhustí. Potom vložíme polovicu strúhaného syra a miešame, kým sa syr nezmieša a omáčka nebude krémová. Ochutíme soľou a korením podľa vlastných preferencií.
  5. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme ho na slabom ohni asi 1 minútu, aby sa uvoľnila jeho aróma. Následne pridáme karfiolové ružičky a jemne ich osolíme a okoreníme.
  6. Do zapekacej misy vložíme uvarené cestoviny, karfiol a zalejeme syrovou omáčkou. Dobre premiešame, aby sa omáčka dostala ku všetkým surovinám.
  7. Posypeme zvyšným strúhaným syrom a pažítkou (ak ju používate).
  8. Vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 25-30 minút, kým omáčka nezhustí a povrch nie je zlatistý.
  9. Finálne jedlo nechajte chvíľu vychladnúť pred podávaním.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave zapekaného karfiolu s cestovinami. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Milo123 píše:

    Tento recept na zapekaný karfiol s cestovinou je jednoducho skvelý! Včera som ho vyskúšal a celé rodine veľmi chutil. Karfiol bol perfektný, nie príliš mäkký, a omáčka bola krásne krémová. Použil som cheddar syr a bol to geniálny výber! Mám rád, keď sa jedlo dá rýchlo pripraviť a táto receptúra to presne splnila. Cestoviny sa perfektne spojili s omáčkou, a karfiol dodal jedlu takú príjemnú chuť. Určite to odporúčam vyskúšať aj ostatným, ktorí majú radi jednoduché a chutné jedlá. A naozaj milujem, ako je tento recept flexibilný – môžete pridať aj iné zeleniny alebo koreniny podľa vlastného vkusu. Dnes plánujem urobiť ďalší pokus s brokolicou! Veľmi sa teším na výsledok. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

    1. JankaK. píše:

      Súhlasím s Milo123! Tento recept ma veľmi zaujal už na prvý pohľad. Je skvelé mať niečo také jednoduché, čo môžeme rýchlo pripraviť po práci. Mám rada karfiol a táto kombinácia s cestovinami mi pripadá geniálna. Cez víkend ho určite vyskúšam aj ja! Možno pridám aj trošku papriky pre extra chuť.

    2. PeťaM. píše:

      Ja som tiež fanúšik zapekaného karfiolu! Vždy som si myslela, že je ťažké spraviť ho chutne, ale tento recept vyzerá tak jednoducho a lákavo! Už sa neviem dočkať víkendu, aby som mohla uvariť pre rodinu niečo nové. Ďakujem za skvelé tipy!