Zapekaný karfiol s cestovinou a šunkou, takto ho mám rada.

Suroviny:

  • 1 stredný karfiol
  • 200 g cestovín (napr. penne)
  • 200 g hrdzavého syra (napr. edam, gouda)
  • 200 g sunky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • strúhanka na posypanie

 

Zapekaný karfiol s cestovinou a šunkou

Postup:

  1. Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale do al dente.
  2. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a orestujeme ho, kým nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridáme múku a za stáleho miešania ju opražíme, kým nezhnedne.
  4. Pomaly prilievame mlieko za stáleho miešania, aby sme nemali hrudky. Varíme, kým zmes nezhustne.
  5. Pridáme nastrúhaný syr a necháme ho rozpustiť. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  6. Varene cestoviny zmiešame so syrovou omáčkou a kyslou smotanou.
  7. Vymastíme zapiekaciu formu a vložíme do nej polovicu cestovinovej zmesi.
  8. Na to položíme uvarený karfiol a nakrájanú šunku.
  9. Zvyšnú cestovinovú zmes nalejeme na zvrchu a posypeme strúhankou.
  10. Zapekáme v predhriatej rúre na 180 °C asi 25 – 30 minút, kým nezhnedne a nezíska zlatistú farbu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *