Zapekaný karfiol so smotanou a syrom

. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

  • Príprava zapekacej formy: Predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite zapekaciu misku a na dno rovnomerne rozložte karfiolové ružičky. Na ne následne vylejte smotanovú zmes a posypte strúhankou, ak chcete pridať chrumkavú vrstvu.
  • Pečenie: Vložte pripravenú formu do rúry a pečte približne 20-25 minút, alebo až kým povrch nie je zlatohnedý a chrumkavý.
  • Servírovanie: Po upečení nechajte karfiol vychladnúť niekoľko minút pred tým, než ho podáte. Môžete ho ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou, aby ste pridali na vzhľade.
  • Zhrnutie:

    Zapekaný karfiol so smotanovými a syrovými prísadami je jedlo, ktoré nadchne každého milovníka zeleninových pokrmov. Tento recept je jednoduchý na prípravu a bude skvelou voľbou na rodinné stretnutie či návštevu priateľov, ktorým ponúknete zdravú a chutnú alternatívu.

    S jedinečnou chuťou a delikátnou textúrou sa hodí ako príloha, alebo ako hlavný chod. Vyskúšajte ho ešte dnes a objavte jeho úžasné vlastnosti!(ak to je vo vašich možnostiach). Starostlivo premiešajte.

  • Ingrediencie pokrmu: Predhrejte rúru na 180 °C. Do zapekacej misy položte ružičky karfiolu, ktoré následne zalejte smotanovou zmesou. Potom posypte strúhaným syrom a na vrch môžete pridať strúhanku pre chrumkavejšiu textúru.
  • Pečenie: Vložte zapekaciu misu do predhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo kým syrová kôrka nezíska zlatohnedý odtieň.
  • Záver: Zapekaný karfiol so smotanou a syrom sa stáva ideálnym doplnkom k vašim hlavným jedlám alebo ako samostatný pokrm.

    Tento vynikajúci recept si môžete prispôsobiť pridaním rôznych ingrediencií, ako sú špenát, slanina alebo iné obľúbené zeleniny. Odporúčame ho podávať so zeleným šalátom, ktorý dodá jedlu sviežosť. Dajte si chvíľu na vychutnanie tohto skvelého pokrmu s vašimi blízkymi! Dobrú chuť!

     

    3) Zapekaný karfiol so smotanou a syrom

    Zapekaný karfiol so smotanou a syrom - 3
    Zapekaný karfiol so smotanou a syrom – 3

    Zapekaný karfiol so smotanou a syrom je jedlo, ktoré si získalo obľubu mnohých fanúšikov zdravej a chutnej kuchyne. Jeho krémová textúra a bohatá chuť ho robí vynikajúcou voľbou na nedeľný obed alebo ako prílohu k mäsu. Tento recept je jednoduchý na prípravu a zabezpečuje skvelý gurmánsky zážitok aj pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie. Poďme sa pustiť do prípravy tohto lahodného jedla!

    Ingrediencie

    • 1 väčší karfiol
    • 200 ml smotany na varenie
    • 150 g strúhaného syra (napríklad eidam, gouda alebo parmezán)
    • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
    • 1 čajová lyžička soli
    • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
    • 1/2 čajovej lyžičky muškátového orecha (voliteľné)
    • 2 polievkové lyžice masla
    • Strúhanka (na posypanie)
    • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

    Postup

    Kuracie prsia s nivovou omáčkou a cestovinami

    Kuracie prsia s nivovou omáčkou a cestovinami

    Čítať viac »

    1. Príprava karfiolu: Opláchnite karfiol a rozdelte ho na menšie ružičky. V hrnci s osolenou vodou varte karfiol 5-7 minút, aby bol len jemne zmäknutý. Potom ho sceďte a nechajte odkvapkať.
    2. Príprava smotanovej zmesi: V miske spojte smotanu, strúhaný syr, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a muškátový orech. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny dôkladne skombinovali.
    3. Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Na dno zapekacej misy dajte trochu masla, aby sa karfiol neprichytil. Vložte na dno misy uvarené karfiolové ružičky a polejte ich smotanovou zmesou.
    4. Posypanie: Na vrch posypte zvyšný strúhaný syr a zasypte strúhankou. Ak je to potrebné, môžete pokvapkať trochou roztopeného masla.
    5. Pečenie: V predhriatej rúre pečte asi 20-25 minút, alebo kým povrch nezíska krásny zlatistý a chrumkavý vzhľad.
    6. Servírovanie: Po upečení nechajte jedlo chvíľu vychladnúť. Pred podávaním posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

    Záver:

    Kuracie prsia v smotane

    Kuracie prsia v smotane

    Čítať viac »

    Zapekaný karfiol so smotanou a syrom je skvelou kombináciou chuti a zdravia. Tento recept si môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií, napríklad pridaním iných druhov zeleniny alebo syra. Vychutnajte si túto lahodnú pochúťku v spoločnosti rodiny a priateľov a objavte všetky jej prínosy. Prajeme vám dobrú chuť!

     

    Ako si pripraviť zapekaný karfiol so smotanou a syrom?

    Zapekaný karfiol so smotanou a syrom je výborný recept, ktorý ponúka množstvo výhod. Tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste si ho mali pripraviť:

    1. Nutrične vyvážené: Karfiol je plný vitamínov a minerálov, ako sú vitamíny C a K, spolu s vlákninou. Pridanie smotany a syra dodáva jedlu potrebné bielkoviny a tuky.
    2. Rýchla a jednoduchá príprava: Recept na zapekaný karfiol je veľmi jednoduchý a rýchly. Stačí zopár základných ingrediencií a môžete ho pripraviť v krátkom čase.
    3. Chutná alternatíva k bežným prílohám: Tento pokrm môže slúžiť ako výborná príloha k mäsu, rybám alebo aj ako samostatné jedlo. Je to skvelý spôsob, ako obohatiť jedálniček o zeleninu.
    4. Variabilita receptu: Môžete do jedla pridať ďalšie suroviny, ako sú bylinky, korenie alebo rôzne druhy syrov, aby ste vytvorili nové chute.
    5. Vhodné pre vegetariánov: Tento pokrm je ideálnou voľbou pre vegetariánov, ktorí vyhľadávajú pestrejšie a chutné jedlá bez mäsa.
    6. Nostalgická chuť: Pre mnohých môže byť zapekaný karfiol spojený s nostalgickými spomienkami na domáce varenie z detstva, čo zvyšuje jeho príťažlivosť.

    Pripravte si zapekaný karfiol so smotanou a syrom a vychutnajte si jeho lahodnú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    6 Komentárov

    1. Daniel04 píše:

      Recept na zapekaný karfiol so smotanou a syrom je úžasný! Mám rada jednoduché recepty, ktoré sú rýchle a chutné. Tento recept si určite vyskúšam!

    2. Karol Hotova píše:

      Vyzdvihnutie výživných vlastností karfiolu je veľmi dôležité, ľudia by mali vedieť, že aj takéto zeleniny môžu byť chutné a zdravé. Teším sa na vyskúšanie tohto receptu!

    3. Pbielik píše:

      Skvelý recept! Rada experimentujem s novými jedlami a tento zapekaný karfiol so smotanou a syrom vyzerá ako dokonalá voľba. Teším sa na jeho prípravu!

    4. Janko123 píše:

      Tento recept na zapekaný karfiol so smotanou a syrom je úžasný! Prvýkrát som ho vyskúšal a všetkým veľmi chutil. Je to jednoduché na prípravu a navyše sa dá prispôsobiť rôznym prísadám. Môžete pridať špenát alebo slaninu, a takto sa stane jedlo ešte chutnejšie. Odporúčam každému, aby to skúsil, pretože to naozaj stojí za to!

      1. Petrík píše:

        Súhlasím s tebou, Janko! Taktiež som robil tento recept a bol fantastický! Karfiol je taká zdravá zelenina a keď je zapekaný so syrom, je to jednoducho dokonalé. Myslím si, že ho urobím znovu už tento víkend.

      2. KikaH píše:

        Ja milujem karfiol! Tento recept ma inšpiroval, aby som ho vyskúšala. Určite pridám aj muškátový oriešok pre extra chuť. Dík za skvelý tip!