Zaváraná omáčka na špagety

Tu je recept na skvelú konzervovanú omáčku na cestoviny:

Budete potrebovať:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne rozdrvené
  • 400 g paradajok, nakrájaných na kusy (môžete využiť aj konzervované)
  • 2 čajové lyžičky sušených talianskych byliniek
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a korenie

 

Konzervovaná omáčka na špagety

Postupujte takto:

  1. Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom plameni. Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte, kým nebude mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  2. Pridajte rozdrvený cesnak a krátko orestujte, približne 1 minútu, až kým nezačne voňať.
  3. Pridajte nakrájané paradajky, sušené bylinky a cukor. Dobre premiešajte.
  4. Nechajte omáčku priviesť do varu, potom znížte teplotu na minimum. Varujte omáčku, občas premiešajte, približne 20-30 minút, kým sa nezredukuje a nezhustne.
  5. Ochuťte omáčku soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  6. Na záver omáčku prepasírujte, aby ste odstránili väčšie kúsky paradajok.

Vaša konzervovaná omáčka je teraz pripravená na servírovanie s vašimi obľúbenými cestovinami. Prajeme dobrú chuť!

 

Zaváraná omáčka na špagety - 2

2) Zaváraná omáčka na špagety

Konzervovaná omáčka na špagety je ideálnym spôsobom, ako si zabezpečiť chuť domácich cestovín aj počas zimného obdobia.

Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou

Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou

Čítať viac »

Tento recept je plný lahodných chutí a aj menej zruční kuchári ho zvládnu bez problémov. Či už chystáte rodinnú večeru alebo obľúbené jedlo na oslavu, táto konzervovaná omáčka na špagety vás určite očarí.

Ingrediencie

Na prípravu konzervovanej omáčky na špagety budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg zrelých paradajok
  • 2 cibuľe
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 polievková lyžica soli
  • Oregano a bazalku podľa chuti
  • Olivový olej
Postup prípravy

Najskôr si pripravte paradajky – uvarte ich vo vode, kým nezmäknú, a potom ich olúpte. Na olivovom oleji zosklovatejte nasekané cibuľe a cesnak, a následne pridajte paradajky. Zahrejte na strednom plameni, až kým sa zmes nezačne variť.

Pridajte cukor, soľ, oregano a bazalku. Nechajte omáčku variť minimálne 30 minút, aby sa chute skvele prepojili. Potom naplňte sterilizované sklenené nádoby omáčkou a uzavrite ich.

Záver

Takto pripravená konzervovaná omáčka na špagety nie je len chutná; jej chuť vás prenesie do teplých letných dní. S touto omáčkou máte zaručené rýchle a jednoduché jedlo na dosah ruky.

Stačí uvariť svoje obľúbené špagety a zahriať konzervovanú omáčku. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa, ako môže byť každé jedlo s nekonečnými možnosťami chutné a jedinečné!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár