Ak máte záujem o slovenský recept na výživnú náplň do kuracieho mäsa, pripravila som pre vás jednoduchý a lahodný recept:
Zeleninová náplň do kuracieho mäsa
Na prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 cibuľu, drobno nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 mrkvu, jemne nastrúhanú
- 1 stredne veľkú cuketu, jemne nastrúhanú
- 1 červenú papriku, drobno nakrájanú
- 1 hrst čerstvého petržlenu, jemne nasekaného
- 1 lyžicu olivového oleja
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Vrcholná náplň do kuraťa
Postup prípravy:
- Na panvici zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu, cuketu a nakrájanú papriku a duste ich zhruba 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti, následne vmiešajte nasekaný petržlen.
- Náplň umiestnite medzi dve vrstvy kuracieho mäsa a dôkladne zabaľte.
- Pokračujte v pečení kuraciny podľa vášho známeho receptu.
Verím, že si na tejto výživnej náplni do kuracieho mäsa skvele pochutnáte. Dobrú chuť!