Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou

Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou. Ak ste ešte nikdy nepripravovali chrumkavú cibuľku alebo karamelizovanú na cukre, dnes je ten pravý čas to zmeniť. Pridala som k quiche tieto dve delikatesy a recept sa mi podarilo vylepšiť.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 a 1/4 pohára múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 pohára chladného nasekaného masla
  • 3 až 4 lyžice chladnej vody

Na náplň:

  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na jemné prúžky
  • 2 lyžice masla
  • 1 a 1/2 pohára zmesi nakrájanej zeleniny (napríklad paprika, cuketa, špenát)
  • 4 veľké vajcia
  • 1 a 1/2 pohára smotany na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej rasce
  • 1 pohár strúhaného syra (cheddar, gouda alebo iný podľa tvojho výberu)

 

Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou

Postup:

Príprava cesta:

  1. V miske skombinujte múku a soľ. Následne pridajte nasekané chladné maslo a miešajte, až kým sa nevytvorí drobivé cesto.
  2. Ako postupujete, pridávajte chladnú vodu a mixujte, až kým sa cesto nespojí. Dbajte na to, aby ste nepridali príliš veľa vody; potrebujete len toľko, aby sa cesto dalo dokopy.
  3. Zabaľte cesto do potravinárskej fólie a nechajte ho oddychovať v chladničke minimálne 30 minút.

Príprava náplne:

  1. Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a na miernom plameni ju opekajte, kým nekaramelizuje a nezíska zlatistý odtieň. Potom ju odstavte a nechajte vychladnúť.
  2. Na panvici orestujte nakrájanú zeleninu, až kým nezmäkne. Odstavte a nechajte vychladnúť.
  3. V miske rozšľahajte vajcia a pridajte smotanu na varenie. Dochutťe soľou a čiernym korením, potom pridajte sušenú rascu.
  4. Vyvaľkajte cesto a preložte ho do formy na pečenie.
  5. Na cesto rozložte karamelizovanú cibuľu a orestovanú zeleninu.
  6. Zalejte všetko vajcovou smotanovou zmesou.
  7. Posypte strúhaným syrom na vrch.

Pečenie:

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Pečte quiche v rúre približne 30-35 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu a nezačne tuhnúť.
  3. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť pred krájaním.

Tento zeleninový quiche s karamelizovanou cibuľou je výbornou alternatívou na ľahký obed alebo večeru. Môžete ho podávať aj ako súčasť pikniku alebo oslavy.

Hŕstková polievka s údeným

Hŕstková polievka s údeným

Čítať viac »

 

Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou-2

2) Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou

Ak túžite po vynikajúcom a výživnom jedle, zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou je výbornou voľbou. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj bohatý na vitamíny a minerálne látky z čerstvej zeleniny. V nasledujúcom texte vám prinášame podrobný recept so zoznamom ingrediencií a postupom, ako si túto quiche vyrobiť.

Ingrediencie

Na prípravu zeleninovej quiche potrebujete nasledujúce prísady:

  • 1 cesto na quiche (môžete si ho zakúpiť alebo vyrobiť doma)
  • 2 veľké cibule
  • 200 g špenátu
  • 1 červená paprika
  • 3 veľké vajcia
  • 200 ml smotany na varenie
  • 150 g syra (napríklad feta alebo mozzarella)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej

Postup prípravy

Na začiatku vyložíme cesto na quiche do tortovej formy a predpečieme ho v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút. Po upečení ho vyberieme a necháme na chvíľu vychladnúť. Medzitým na panvici s olivovým olejom opražíme nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatohnedú farbu. Potom pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a špenát, ktorý necháme ochutnať. Zeleninu okoreníme soľou a korením. V miske zmiešame vajcia, smotanu a rozdrobený syr. Do tejto zmesi pridáme osmaženú zeleninu a všetko dôkladne premiešame.

Zmes vylejeme do predpečeného cesta a pečieme v rúre asi 30 minút, alebo kým quiche nie je zlatohnedá na povrchu a pevná na dotyk.

Keď je quiche hotová, necháme ju chvíľu vychladnúť a potom ju môžete servírovať s čerstvým šalátom. Tento recept na zeleninovú quiche s karamelizovanou cibuľou je ideálny na obed alebo večeru a určite poteší každého člena vašej rodiny.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Malikova Oskar píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite to skusim!

  2. Finka Adriana píše:

    Tento recept si musim vyskusat! Vyzerá to naozaj dobre.