Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou. Ak ste si ešte nikdy nepripravovali chrumkavú cibuľku alebo skaramelizovanú na cukru, tak dnes by ste to mali zmeniť. Ja som si k quiche pridala tejto dve dobrôtky a vylepšiela recept.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 1 a 1/4 pohára múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 pohára studenej nasekanej masla
- 3 až 4 lyžice studenej vody
Na náplň:
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 lyžice masla
- 1 a 1/2 pohára mixu nakrájaných zelenín (napr. papriky, cuketa, špenát)
- 4 veľké vajcia
- 1 a 1/2 pohára smotany na varenie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej rascy
- 1 pohár strúhaného syra (cheddar, gouda alebo iný podľa tvojho výberu)
Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou
Postup:
Pripraviť cesto:
- V miske zmiešaj múku a soľ. Pridaj nasekané studené maslo a miešaj, kým sa nevytvorí kruhové droblivé cesto.
- Postupne pridávaj studenú vodu a miešaj, kým sa cesto zíde dohromady. Nepridávaj príliš veľa vody, len toľko, aby sa cesto spojilo.
- Cesto zabal do potravinovej fólie a nechaj ho odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.
Pripraviť náplň:
- Na panvici si rozohrej maslo. Pridaj nakrájanú cibuľu a dus na miernom ohni, kým nekaramelizuje a získava zlatistú farbu. Odstav a nech vychladnúť.
- Na panvici osmaž nakrájané zeleniny, až zmäknú. Odstav a nech ich vychladnúť.
- V miske rozšľahaj vajcia a pridaj smotanu na varenie. Dochut soľou, čiernym korením a pridaj sušenú rascu.
- K cesto z valčeka vyvaľkaj korpus a prelož ho do formy na pečenie.
- Na korpus pridaj karamelizovanú cibuľu a osmažené zeleniny.
- Zalej všetko vajcovou smotanovou zmesou.
- Posypte strúhaným syrom po vrchu.
Pečenie:
- Rúru predhrej na 180°C.
- Quiche peč v rúre asi 30-35 minút, kým povrch získava zlatistú farbu a stuhne.
- Nech po upečení chvíľu vychladne pred krájaním.
Tento zeleninový quiche s karamelizovanou cibuľou je skvelou voľbou pre ľahký obed alebo večeru. Môžeš ho podávať aj ako súčasť pikniku alebo oslavy.
2)
Ak hľadáte chutný a výživný pokrm, zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou je skvelou voľbou. Toto jedlo je nielen lahodné, ale aj bohaté na vitamíny a minerály z čerstvej zeleniny. V nasledujúcom texte vám prinesieme podrobný recept s ingredienciami a postupom, ako si túto quiche pripraviť.
Ingrediencie
Na prípravu zeleninovej quiche budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 cesto na quiche (môžete si ho kúpiť alebo pripraviť doma)
- 2 veľké cibule
- 200 g špenátu
- 1 červená paprika
- 3 veľké vajcia
- 200 ml smotany na varenie
- 150 g syra (napríklad feta alebo mozzarella)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej
Postup prípravy
Začneme tým, že cesto na quiche vyložíme do tortovej formy a predpečieme ho v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút. Po upečení ho vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si na panvici s olivovým olejom osmažíme nakrájanú cibuľu do zlato-hnedej farby. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a špenát, ktorý necháme zovrieť. Zeleninu dochutíme soľou a korením. V miske si zmiešame vajcia, smotanu a rozdrobený syr. Do tejto zmesi pridáme osmaženú zeleninu a všetko dobre premiešame.
Zmes nalijeme do predpečeného cesta a pečieme v rúre približne 30 minút, alebo kým quiche nie je zlato-hnedá na povrchu a pevná na dotyk.
Keď je quiche upečená, necháme ju krátko vychladnúť a potom ju môžete podávať s čerstvým šalátom. Tento recept na zeleninovú quiche s karamelizovanou cibuľou je ideálny na obed alebo večeru a určite poteší každého člena vašej rodiny.
Vyzera to velmi chutne, urcite to skusim!
Tento recept si musim vyskusat! Vyzerá to naozaj dobre.