Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou

Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou. Ak ste si ešte nikdy nepripravovali chrumkavú cibuľku alebo skaramelizovanú na cukru, tak dnes by ste to mali zmeniť. Ja som si k quiche pridala tejto dve dobrôtky a vylepšiela recept.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 a 1/4 pohára múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 pohára studenej nasekanej masla
  • 3 až 4 lyžice studenej vody

Na náplň:

  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 lyžice masla
  • 1 a 1/2 pohára mixu nakrájaných zelenín (napr. papriky, cuketa, špenát)
  • 4 veľké vajcia
  • 1 a 1/2 pohára smotany na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej rascy
  • 1 pohár strúhaného syra (cheddar, gouda alebo iný podľa tvojho výberu)

 

Zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou

Postup:

Pripraviť cesto:

  1. V miske zmiešaj múku a soľ. Pridaj nasekané studené maslo a miešaj, kým sa nevytvorí kruhové droblivé cesto.
  2. Postupne pridávaj studenú vodu a miešaj, kým sa cesto zíde dohromady. Nepridávaj príliš veľa vody, len toľko, aby sa cesto spojilo.
  3. Cesto zabal do potravinovej fólie a nechaj ho odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.

Pripraviť náplň:

  1. Na panvici si rozohrej maslo. Pridaj nakrájanú cibuľu a dus na miernom ohni, kým nekaramelizuje a získava zlatistú farbu. Odstav a nech vychladnúť.
  2. Na panvici osmaž nakrájané zeleniny, až zmäknú. Odstav a nech ich vychladnúť.
  3. V miske rozšľahaj vajcia a pridaj smotanu na varenie. Dochut soľou, čiernym korením a pridaj sušenú rascu.
  4. K cesto z valčeka vyvaľkaj korpus a prelož ho do formy na pečenie.
  5. Na korpus pridaj karamelizovanú cibuľu a osmažené zeleniny.
  6. Zalej všetko vajcovou smotanovou zmesou.
  7. Posypte strúhaným syrom po vrchu.

Pečenie:

  1. Rúru predhrej na 180°C.
  2. Quiche peč v rúre asi 30-35 minút, kým povrch získava zlatistú farbu a stuhne.
  3. Nech po upečení chvíľu vychladne pred krájaním.

Tento zeleninový quiche s karamelizovanou cibuľou je skvelou voľbou pre ľahký obed alebo večeru. Môžeš ho podávať aj ako súčasť pikniku alebo oslavy.

 

 

2)

Ak hľadáte chutný a výživný pokrm, zeleninová quiche s karamelizovanou cibuľou je skvelou voľbou. Toto jedlo je nielen lahodné, ale aj bohaté na vitamíny a minerály z čerstvej zeleniny. V nasledujúcom texte vám prinesieme podrobný recept s ingredienciami a postupom, ako si túto quiche pripraviť.

Ingrediencie

Na prípravu zeleninovej quiche budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 cesto na quiche (môžete si ho kúpiť alebo pripraviť doma)
  • 2 veľké cibule
  • 200 g špenátu
  • 1 červená paprika
  • 3 veľké vajcia
  • 200 ml smotany na varenie
  • 150 g syra (napríklad feta alebo mozzarella)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej

Postup prípravy

Začneme tým, že cesto na quiche vyložíme do tortovej formy a predpečieme ho v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút. Po upečení ho vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si na panvici s olivovým olejom osmažíme nakrájanú cibuľu do zlato-hnedej farby. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a špenát, ktorý necháme zovrieť. Zeleninu dochutíme soľou a korením. V miske si zmiešame vajcia, smotanu a rozdrobený syr. Do tejto zmesi pridáme osmaženú zeleninu a všetko dobre premiešame.

Zmes nalijeme do predpečeného cesta a pečieme v rúre približne 30 minút, alebo kým quiche nie je zlato-hnedá na povrchu a pevná na dotyk.

Keď je quiche upečená, necháme ju krátko vychladnúť a potom ju môžete podávať s čerstvým šalátom. Tento recept na zeleninovú quiche s karamelizovanou cibuľou je ideálny na obed alebo večeru a určite poteší každého člena vašej rodiny.

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Malikova Oskar píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite to skusim!

  2. Finka Adriana píše:

    Tento recept si musim vyskusat! Vyzerá to naozaj dobre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *