Polievka zo zeleru s ovsenými vločkami predstavuje chutné a zdravé jedlo, ktoré si môžete vychutnať. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 1 väčšia hlava zeleru
- 1 väčšia cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 pór
- 50 g ovsených vločiek
- 1,5 l zeleninového vývaru
- Sójová smotana (podľa preferencie)
- Soľ a korenie podľa vlastného vkusu
- Petržlenová vňať na dekoráciu
Polievka zo zeleru s ovsenými vločkami
Pokyny:
- Zeler, cibuľu, mrkvu, zemiaky a pór dôkladne očistíme a nakrájame na menšie kusy.
- Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu, pór a zeler, kým sa nezjemnia.
- Pridáme mrkvu a zemiaky a orestujeme ešte niekoľko minút.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme ovsené vločky.
- Varíme na miernom plameni, kým sa zelenina nezmäkne a ovsené vločky nevoňajú.
- Ak máte chuť, môžete do polievky pridať pár lyžíc sójovej smotany na zjemnenie.
- Dochutíme soľou a korením podľa vlastného vkusu.
- Polievku servírujeme posypanú drobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky alebo žiadate o iné recepty, neváhajte sa opýtať.