Zelerové lievance - recept

Zelerové lievance sú skvelou alternatívou k tradičným lievanciam. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 a 1/2 šálky múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 šálka zelového pyré
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • maslo na varenie

 

Zelerové lievance – recept

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. V druhej miske spolu rozmiešajte zelové pyré, mlieko, vajcia a vanilkový extrakt.
  3. Pridajte zelovú zmes do suchej zmesi a dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  4. Vychladnuté panvici zohrejte na strednú teplotu a pridajte malé množstvo masla na varenie.
  5. Do panvice nalejte cesto v malých lyžičkách, aby ste vytvorili lievance.
  6. Lievance opekajte z oboch strán, kým nie sú zlatisté a opuchnuté.
  7. Odkladajte hotové lievance na tanier a opakujte kroky 5 a 6, kým nevyužijete celé cesto.
  8. Podávajte zelerové lievance teplé s vašim obľúbeným sirupom, džemom alebo ľubovoľným posypom.

Dúfam, že vám tento recept poslúži a budete mať radosť z varenia zelerových lievancov! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Na prípravu zelerových lievancov budete potrebovať zopár základných ingrediencií. Čo sa týka zeleniny, je jasné, že dominantným prvkom je zeler. Odporúčame použiť 300 gramov čerstvého zeleru. Okrem toho budete potrebovať: 2 veľké vajcia, 50 gramov hladkej múky, 100 ml mlieka, soľ a korenie podľa chuti, a nakoniec olivový olej na vyprážanie.

Príprava zelerových lievancov

Postup je prekvapujúco jednoduchý! Začnite tým, že zeler dôkladne umyjete a nastrúhate na jemnom strúhadle. Potom v miske zmiešajte nastrúhaný zeler s vajcami, múkou a mliekom. Pridajte soľ a korenie. Zmes by mala mať konzistenciu hustej kaše, ak je príliš riedka, pridajte trochu múky.

Vyprážanie a servírovanie

Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pomocou lyžice tvarujte malé lievance z cesta a opatrne ich položte na panvicu. Vyprážajte z každej strany asi 3-4 minúty, kým nie sú zlatohnedé. Lievance môžete servírovať s jogurtom alebo obľúbenou omáčkou. Tieto zdravé zelerové lievance sú skvelou voľbou na raňajky alebo aj ako príloha k hlavnému jedlu. Nezabudnite sa podeliť o tento recept so svojimi priateľmi a rodinou!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Osklenka píše:

    Zelerové lievance sú úžasné. Veľmi rada som tento recept vyskúšala a chutili mi naozaj výborne. Určite budem variť častejšie.

  2. Vitazoslav27 píše:

    Tento recept je super, zelerové lievance som ešte nikdy nejedol ale chutia naozaj dobre. Ďakujem za recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *