Zelerové lievance - recept

 

Zelerové placky sú vynikajúcou alternatívou klasickým lievancom. Tu je jednoduchý návod na ich prípravu:

Zloženie:

  • 1 a 1/2 šálky múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 šálka zelerového pyré
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • maslo na smaženie

 

Zelerové placky – návod

Postup prípravy:

  1. V miske kombinujte múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. V ďalšej miske dobre premiešajte zelerové pyré, mlieko, vajcia a vanilkový extrakt.
  3. Suché ingrediencie spojte so zmesou zeleru a dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  4. Na rozohriatej panvici na strednej teplote rozpustite malé množstvo masla na smaženie.
  5. Na panvicu nalejte cesto pomocou lyžice, aby vznikli placky.
  6. Opekajte placky z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú nadýchané.
  7. Hotové placky uložte na tanier a opakujte kroky 5 a 6, kým nespotrebujete celé cesto.
  8. Podávajte zelerové placky teplé s obľúbeným sirupom, džemom alebo inými prílohami podľa chuti.

Verím, že tento recept vás inšpiruje a prinesie radosť pri varení zelerových placiek! Ak máte akékoľvek ďalšie dotazy, neváhajte sa spýtať.

Roláda zo zemiakovej placky

Roláda zo zemiakovej placky

Čítať viac »

Zelerové lievance - recept-2

2) Zelerové lievance – recept

Na prípravu zelerových placiek budete potrebovať zopár základných ingrediencií. Ako zeleninu sa používa predovšetkým zeler. Odporúča sa použiť 300 gramov čerstvého zeleru. Okrem toho vám budú nápomocné: 2 veľké vajcia, 50 gramov hladkej múky, 100 ml mlieka, soľ a korenie podľa chuti, a na záver olivový olej na smaženie.

Príprava zelerových placiek

Postup je prekvapivo jednoduchý! Najprv dôkladne umyjte zeler a nastrúhajte ho na jemnom strúhadle. Následne v miske zmiešajte nastrúhaný zeler s vajcami, múkou a mliekom. Pridajte soľ a korenie. Zmes by mala mať konzistenciu hustej kaše; ak je príliš riedka, pridajte trochu múky.

Smaženie a servírovanie

Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pomocou lyžice tvarujte malé placky z cesta a opatrne ich položte na panvicu. Smažte z každej strany asi 3-4 minúty, kým nie sú zlatohnedé. Placky môžete podávať s jogurtom alebo svojou obľúbenou omáčkou. Tieto zdravé zelerové placky sú výbornou voľbou na raňajky, ale aj ako príloha k hlavnému jedlu. Nezabudnite sa podeliť o tento recept s priateľmi a rodinou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Osklenka píše:

    Zelerové lievance sú úžasné. Veľmi rada som tento recept vyskúšala a chutili mi naozaj výborne. Určite budem variť častejšie.

  2. Vitazoslav27 píše:

    Tento recept je super, zelerové lievance som ešte nikdy nejedol ale chutia naozaj dobre. Ďakujem za recept.