Na polievku zo zemiakov s údeným mäsom budete potrebovať:
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 300 g údeniny
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, mletá rasca na dochutenie
– olej na opekanie
Polievka zo zemiakov s údeným mäsom
Postup:
1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
2. Na panvici si rozohrejte trochu oleja a opečte na ňom cibuľu s cesnakom, potom pridajte údené mäso nakrájané na malé kocky a orestujte ho zo všetkých strán.
3. Do hrnca nalejte zeleninový vývar a pridajte nakrájané zemiaky. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.
4. Do hrnca pridajte opečené mäso, soľ, korenie a mletú rascu a nechajte prevrieť.
5. Polievku rozmixujte ponorným mixérom na jemnú konzistenciu.
6. Podávajte teplú s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!