Zemiakové knedle plnené mletou údeninou

Ak túžite po niečom zvláštnom a lahodnom, zemiakové knedle plnené mletou údeninou predstavujú výbornú alternatívu. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 250 g múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • 200 g mletej údeniny (napríklad šunky)

 

Zemiakové knedle so mletou údeninou

Návod na prípravu:

Ako pripraviť jaternicu?

Ako pripraviť jaternicu?

Čítať viac »

  1. Zemiaky uvarte v osolenej vode, kým nie sú dostatočne mäkké na roztretie.
  2. Nechajte uvarené zemiaky vychladnúť, olúpte ich a následne ich roztlačte na jemnú hmotu.
  3. Pridajte do nich múku, vajce a soľ podľa preferencií.
  4. Uhnietnite jednoliate cesto.
  5. Mletú údeninu (šunku) nakrájajte na drobné kocky.
  6. Z cesta vytvorte menšie placky a do každej z nich vložte kúsok mletej údeniny.
  7. Dobre uzavrite knedle, aby sa plnka pekne udržala vo vnútri.
  8. V hrnci s vriacou osolenou vodou varte knedle, kým nevyplávajú na hladinu.
  9. Prelejte ich olejom a podávajte horúce.

Podávať ich môžete samostatne alebo s omáčkou, ktorá vám najviac vyhovuje. Skvelou voľbou by mohla byť napríklad paradajková omáčka alebo smotanová omáčka so syrom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *