Čerstvé pečené zemiakové lokše v rúre predstavujú výborný pokrm. Prinášame vám recept v slovenčine:
Budete potrebovať:
- 500 g zemiakov (ošúpaných a nastrúhaných)
- 1 cibuľu (jemne nakrájanú)
- 2 vajcia
- 4 polievkové lyžice múky
- soľ podľa vkusu
- 2 lyžice oleja (na vymastenie plechu)
Lokše zemiakové pečené v rúre
Postup:
- Predohrejte rúru na 200°C.
- Zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
- V miske spojíme nastrúhané zemiaky, jemne nakrájanú cibuľu, vajcia, múku a soľ. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a pokvapkáme olejom.
- Zemiakovú zmes rovnomerne rozotrieme po plechu, aby vytvorila tenký plát.
- Plech s rozotretou zmesou vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 25-30 minút, kým lokše nezískajú zlatistú farbu a príjemnú arómu.
- Po upečení plech vyberieme z rúry a zemiakový plát opatrne nakrájame na porcie. Lokše môžete servírovať s kyslou smotanou, slaninou alebo inými obľúbenými prílohami.
Verím, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť! Dobrú chuť!