Zemiakové lokše pečene v rúre

Čerstvé pečené zemiakové lokše v rúre predstavujú výborný pokrm. Prinášame vám recept v slovenčine:

Budete potrebovať:

  • 500 g zemiakov (ošúpaných a nastrúhaných)
  • 1 cibuľu (jemne nakrájanú)
  • 2 vajcia
  • 4 polievkové lyžice múky
  • soľ podľa vkusu
  • 2 lyžice oleja (na vymastenie plechu)

 

Lokše zemiakové pečené v rúre

Postup:

Bravčová pečienka na mede

Bravčová pečienka na mede

Čítať viac »

  1. Predohrejte rúru na 200°C.
  2. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
  3. V miske spojíme nastrúhané zemiaky, jemne nakrájanú cibuľu, vajcia, múku a soľ. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
  4. Plech vystelieme papierom na pečenie a pokvapkáme olejom.
  5. Zemiakovú zmes rovnomerne rozotrieme po plechu, aby vytvorila tenký plát.
  6. Plech s rozotretou zmesou vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 25-30 minút, kým lokše nezískajú zlatistú farbu a príjemnú arómu.
  7. Po upečení plech vyberieme z rúry a zemiakový plát opatrne nakrájame na porcie. Lokše môžete servírovať s kyslou smotanou, slaninou alebo inými obľúbenými prílohami.

Verím, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *