Zemiakový placky so škvarkami

Zemiakové placky so škvarkami.

Ingrediencie:

  • 4 väčšie zemiaky, olúpané a nastrúhané
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice múky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie
  • 100 g škvarkov (údených bravčových škvarkov)
  • Kyslá smotana na podávanie

 

 

Ako pripraviť zelér?

Ako pripraviť zelér?

Čítať viac »

Zemiakové placky so škvarkami

  1. V miske spojte nastrúhané zemiaky, nasekanú cibuľu, vajcia, múku, soľ a čierne korenie. Vznikne vám zmes podobná zemiakovému cestu.
  2. Na strednom ohni rozohrejte olej na pánvi.
  3. Pomocou lyžice vkladajte zmes na rozohriatu panvicu a formujte placky. Opekajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a zemiaky sa vo vnútri dobre uvaria.
  4. Vyprážané placky položte na kuchynský papier, aby sa odsali prebytočné oleje.
  5. Údené škvarky nakrájajte na menšie kusy.
  6. Servírujte zemiakové placky posypané nakrájanými škvarkami a doplnené kyslou smotanou.

Tento pokrm so zemiakovými plackami a škvarkami patrí medzi obľúbené jedlá na Slovensku, ktorých chuť a aróma vás prenesú do tradičnej slovenskej kuchyne.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Dominika píše:

    Najlepšie čo som jedla poslednú dobu.

  2. Pavlina píše:

    Za mňa tiež pozitívna pochvala.