Zemiakový placky so škvarkami

Zemiakový placky so škvarkami.

Ingrediencie:

  • 4 väčšie zemiaky, olúpané a nastrúhané
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice múky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie
  • 100 g škvarkov (údených bravčových škvarkov)
  • Kyslá smotana na podávanie

 

 

Zemiakový placky so škvarkami

  1. V miske zmiešajte nastrúhané zemiaky, nasekanú cibuľu, vajcia, múku, soľ a čierne korenie. Vznikne vám zmes podobná zemiakovému cestu.
  2. Rozohrejte olej na panvici na strednom ohni.
  3. Lyžicou vkladajte zmes na horúcu panvicu a tvarujte ju na placky. Placky opekajte z oboch strán, kým nebudú zlatisté a kým sa zvnútra zemiaky uvaria.
  4. Vyprážané placky dávajte na kuchynský papier, aby sa nadbytočný olej vstrebá.
  5. Údené škvarky nakrájajte na menšie kúsky.
  6. Podávajte zemiakové placky posypané nakrájanými škvarkami a doplnené kyslou smotanou.

Tieto zemiakové placky so škvarkami sú obľúbeným jedlom na Slovensku, ktorého chuť a vôňa vás prenesú do autentickej slovenskej kuchyne.

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Dominika píše:

    Najlepšie čo som jedla poslednú dobu.

  2. Pavlina píše:

    Za mňa tiež pozitívna pochvala.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *