Zemiakovo cibuľový šalát

Tento návod vás naučí, ako vytvoriť lahodný zemiakový šalát s cibuľou.

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky, očistené a narezané na kocky
  • 1 stredne veľká cibuľa, drobno nasekaná
  • 4-6 nakrájaných kornišónov
  • 2 polievkové lyžice čerstvého kôpru, jemne nasekaného (nepovinné)
  • 1/2 šálky majonézy
  • 1 lyžica dijónskej horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Šalát z zemiakov a cibule

Príprava:

Kurací vývar s pečeňovými knedličkami

Kurací vývar s pečeňovými knedličkami

Čítať viac »

  1. Očistené a nakrájané zemiaky varíme vo vode so soľou, pokiaľ nezmäknú. Potom ich precedíme a necháme úplne vychladnúť.
  2. V miske skombinujeme vychladnuté zemiaky, nasekanú cibuľu, nakrájané kornišóny a, ak používate, čerstvý kôpor.
  3. V ideálne menšej miske spojíme majonézu, dijónsku horčicu, soľ a korenie, aby sa ingrediencie dôkladne prepojili.
  4. Dressing nalejeme na zemiakovú zmes a jemne premiešame, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
  5. Ochutnáme a ak je to potrebné, pridáme ešte soľ a korenie podľa preferencie.
  6. Šalát zakryjeme a odložíme do chladničky aspoň na jednu hodinu, aby sa chute spojili.
  7. Podávame chladený ako prílohu k grilovaným klobásam, pečenému mäsu alebo ako samostatný chod.

Prajem vám dobrú chuť k vášmu šalátu z zemiakov a cibule!

Poznámka: Tento recept možno jednoducho prispôsobiť pridaním uvarených vajec, nakrájanej šunky alebo inej zeleniny podľa vašich preferencií.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *