Kurací vývar s pečeňovými knedličkami

Recept na kurací vývar s pečeňovými knedličkami:

Suroviny:

  • 1 kurací polievkový prostriedok (v kocke alebo granulách)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 kúsok zeleru
  • 500 g kuracieho mäsa (kuracia stehna, prsia alebo celé kurča)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 vajce
  • 100 g jemne namletých pečeňových knedlíčkov
  • 1 lyžica hladkej múky

 

Kurací vývar s pečeňovými knedličkami

Postup:

  1. Kuracie mäso opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska.
  3. Mrkvu, petržlen a zeler opláchneme, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  4. Do hrnca dáme kurací polievkový prostriedok a zalijeme 2 litre vody. Pridáme kuracie mäso, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler.
  5. Privaríme vodu a varíme približne 1,5 hodiny, kým sa kuracie mäso zmäkne.
  6. Medzitým si pripravíme knedličky. Premiešame vajce s pečeňovými knedličkami a múkou, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  7. Z hmoty vytvoríme menšie knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode približne 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  8. Uvarané knedličky prelejeme studenou vodou a odložíme na stranu.
  9. Po 1,5 hodine varenia vývaru odstránime zeleninu a kuracie mäso.
  10. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky.
  11. Vývar osolíme a okoreníme podľa chuti.
  12. Do vývaru pridáme kuracie mäso a pečeňové knedličky. Varíme ešte 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  13. Vývar je hotový a môžeme ho podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *