Ak hľadáte recepty pre žlčníkovú diétu po operácii, tu je jeden nápad:
Pečené kurča s bylinkovou omáčkou:
- Zloženie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
- 1 lyžička zmesi byliniek (napr. tymián, rozmarín, oregano)
- Šťava z polovice citróna
- Soľ a korenie podľa chuti
- Postup:
- V miske si pripravte marinádu z olivového oleja, cesnaku, byliniek, citrónovej šťavy, soli a korenia.
- Kuracie pŕska nakrájajte na plátky a nechajte ich marinovať v tejto zmesi aspoň 30 minút.
- Rozohrejte rúru na 180 °C.
- Vložte marinované kuracie plátky do pekáča a pečte ich v rúre približne 20-25 minút alebo kým nebudú dobre prepečené.
- Podávajte s prílohou, ako je napríklad dusená zelenina alebo varená ryža.
Žlčníková diéta po operacii recepty
Tento recept je vhodný pre žlčníkovú diétu, avšak je vždy dobré konzultovať svoju stravu po operácii so svojím lekárom alebo odborníkom na výživu.
*Podotýkam, že obrázok vyššie je ilustračný.
Dobrý nápad, určite to skúsim.
Recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, vďaka!