Znojemské mäso s tarhoňou recept

Znojemské mäso s tarhoňou a moje dva recepty, ktoré si zamilujete. Dnes trocha netradičné no stále Slovenské jedlo.
Po aktualizácií článku som vám prdiala aj skvelý video recept. No nezabudnite sledovať aj skvelé komentáre naších kuchárok. Každý komentár manuálne schvaľujem a takmer na každý vám odpoviem. Preto by ste mi mali osobne zanechať, vaše postrahy a názori o tento recepte. Ďakujem a hrá do varenia priatelia.

Budeme potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa
  • 1 zeler
  • 1 malú mrkvu
  • 3 plátky slaniny
  • 2 PL bravčovej masti (olebo oleja)
  • 1 cibuľa
  • 5 kyslích uhoriek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor
  • škrob
  • tarhoňa (ako príloha)

Znojemské mäso s tarhoňou recept

Nakrájamy si ingrediencie. Začneme bravčovým mäsom, ktoré som si umyla a nakrájala na kocky. Taktiež som si nakrájala a očistila cibuľu na kocky. Mrkvu a zeler som nastrúhala a kyslé uhorky nakrájala na maličké kúsky.

V hrnci na horúcej masti som si orestovala cibuľu a pridala nastrúhanú zeleninu (mrkva a zelér). Oerstovala som zeleninu na strednom plameni tak cca 4 minútky a pridala lyžicu cukru. Trocha nám to skaramelizuje.

Na pakáč som dala pár kvapiek oleja a na drobno nakrájanú cibuľku. Vrátila sm ju na 5 minút do rúry nech sa trocha zatiahne cibuľa. Len do zlatisla. Potom som plech vybrala a pridala som celý balík tarhoni. Rvnomerne som ju rozložila a vrátila do rúry.

 

Po pár minútach nám začne tarhoňa hnednúť. Potom ju premiešame a zalejeme cca 1cm vody a osolíme. Takto ju pečieme v rúre 20 minút pri strednej teplote. Dávame na ňu pozor. Ochunáte či je hotová a vyberiete a premiešate ju. Ak nie tak dolievame trocha vody. Ale väčšinou to nie je nutné.

Počas pečenie tarhone si dáme do hrnca na kocky pokrájanú slaninu a po nej pridáme na kocky pokrájané bravčové mäso.
Okoreníme a podliaté vodou alebo vývarom dusíme do mäkka. Pred koncom pridajte tak 5 minút ohorky a zahuste lyžicami škrobu. A povarte ešte tak minútke dve nech sa uvoľní škrob.
Dobrú chuť priatelia.

 

Druhý recept na znojemské mäso s tarhoňou

2) Druhý recept na znojemské mäso s tarhoňou

Nie je zvykom, že pridávam viacero receptov v jednom článku, ale tento recept mi strašnu chutí. Preto sa s vami oň musím podeliť.

 

Potrebujeme:

  • 500g bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bravčové pečené alebo staročenské korenie
  • teglík kyslej smotany
  • tarhoňa

 

Postujeme takto

  1. Na oleji alebo masti som spiekla cibuľu do zlatista.
  2. Mäso som si očistila  anakrájala na 1-2 cm plátky. Tie som osolila a okorenila z oboch stárn. Jemne druhou stranou noža poklepem. A potom ho pridám na panvicu orestovať z oboch strán.
  3. Keď sa mästo dorestovalo, tak som pridala kyslú smotanu a osolila a okorenila.
  4. Stačí už len počkať pár minút a dosoliť a dokoreniť. A to podľa potreby.
  5. Ako prílohu je najlepšie spraviť tarhoňu, alebo pčené zemiaky na mesiačiky.
    Dobrú chuť.

 

Videorecept

Gašparík – Znojemské mäso – recept

 

Bravčové mäso na šťave s tarhoňou

Ako vidíte nie je to zložitý recept.
Ale ako vždy môžeme jednoducho experimentovať v kuchyni. Či tam pridáme posekanú mrkvu alebo zeler.
Alebo experimantujeme z jedlom rôzne. Je to ako vždy na vás a nebojte sa. Tu nemáte čo  pokaziť.
Môžete napríklad po pridaní mäsa pridať 1 PL jemnej plnotučnejhorčici. Alebo pomastiť tak múso pred pridaním na pekáč.

Tiež s tým vylepšíte recept na vyšiu úroveň.

Verím, že vám jedlo chutilo a budem rada, za každý jeden komentár. Ďakujem vaša Lucia.
Dobrú chuť.

Znojemské mäso s tarhoňou

Dnes vám prinesiem skvelý recept na tradičné slovenské jedlo – Znojemské mäso s tarhoňou. Tento netradičný recept vás určite očaruje!

Potrebujete:

  • 500 g bravčového mäsa
  • 1 zeler
  • 1 malú mrkvu
  • 3 plátky slaniny
  • 2 PL bravčovej masti (alebo oleja)
  • 1 cibuľa
  • 5 kyslích uhoriek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor
  • škrob
  • tarhoňa (ako príloha)

Postup:

  1. Nakrájajte bravčové mäso na kocky a očistite cibuľu, mrkvu a zeler. Nakrájajte ich na kocky a kyslé uhorky na maličké kúsky.
  2. Na rozohriatej masti orestujte cibuľu spolu s nastrúhanou mrkvou a zelerom asi 4 minúty. Pridajte lyžicu cukru a orestujte zeleninu ďalších pár minút, až sa skaramelizuje.
  3. V pekáči rozotrite olej a pridajte drobno nakrájanú cibuľu. Dajte pekáč do rúry na 5 minút, aby sa cibuľa trochu zatiahla a zlato zafarbila. Potom pridajte celý balík tarhoňa a dôkladne ho rozložte v pekáči.
  4. Po pár minútach pečenia tarhony ich premiešajte a zalejte približne 1 cm vody. Osolte podľa chuti a pečte 20 minút pri strednej teplote. Ak je potrebné, pridajte trochu vody.
  5. Počas pečenia tarhony osmažte na kocky pokrájanú slaninu v hrnci. Pridajte k nej na kocky pokrájané bravčové mäso a okoreňte podľa chuti. Dusťe ich vodou alebo vývarom, kým mäso nezmäkne. Pridajte aj kyslé uhorky a zahuste lyžicami škrobu. Povarte ešte minútku alebo dve, aby sa škrob uvoľnil.
  6. Hotové mäso servírujte s tarhoňou a si vychutnajte chutný a pikantný výsledok!

Dobrú chuť priatelia!

 

4) 

Znojemské mäso je oblúbené jedlo, ktoré kombinuje chuť a tradíciu slovenskej kuchyne. Tento pokrm je známy svojím unikátnym spôsobom prípravy a rekreačnou atmosférou, ktorú vytvára pri rodinných stretnutiach. Dnes si predstavíme, ako si ho pripraviť s lahodnou tarhoňou.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu znojemského mäsa s tarhoňou budete potrebovať: 600 g hovädzieho mäsa, 200 g tarhone, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 mrkvu, 1 červenú paprika, 250 ml vývaru, 2 lyžice rajčinového pretlaku, soľ, korenie a olej. Tieto ingrediencie sú základom tohto chutného pokrmu a správna kombinácia dodá jedlu neodolateľnú chuť.

Postup na prípravu

Začnite tým, že pripravíte hovädzie mäso. Nakrájajte ho na kocky a osmažte na rozohriatom oleji do zlatista. Potom pridajte na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak a mrkvu a pokračujte v smažení, až keď sa zelenina zjemní.

Pridajte rajčinový pretlak, korenie a vývar, zamiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 1,5 hodiny, kým nie je mäso mäkké. V druhej panvici pripravte tarhoňu podľa pokynov na obale, zvyčajne sa varí v osolenej vode asi 10 minút. Tarhoňa je lahodná príloha, ktorá doplní arómu vašich pokrmov.

Podávajte znojemské mäso spolu s tarhoňou a vychutnajte si túto slovenskú klasiku, ktorá poteší každého doma.

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Vito píše:

    Pochúťka ako žiadna iná. Ja vrelo odporúčam.

  2. Karolína píše:

    Najlepšie mäso je pravé a poctivé bravčové.
    Hádam niet lepšieho. 🙂

  3. Nhric píše:

    To nie je pravda, Znojemské mäso sa pripravuje úplne inak!

  4. Miloslava10 píše:

    Toto nie je autentický recept, nemôžete tvrdiť že je to znojemské mäso!

  5. Galis Alfred píše:

    Tento recept miesto tradície nerešpektuje a zavádza čitateľov.

  6. Zoltan Kovacova píše:

    Nesúhlasím s týmto postupom prípravy, je úplne nezmyselný.

  7. Kristina15 píše:

    Vždy ma teší, keď vidím tradičné slovenské recepty. Tento znojemské mäso vyzerá skvele, určite vyskúšam!

  8. Rkovacova píše:

    Recepty s videom sú vždy super, ďakujem za to! Teším sa, že vyskúšam tento recept na znojemské mäso.

  9. Adriana03 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj lahodne a jednoducho! Teším sa na to, kedy si ho vyskúšam doma.

  10. Tomecek Bohuslav píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite si ho vyskúšam pri príležitosti rodinnej večere.

  11. Xfinkova píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!

  12. Zklapka píše:

    Recepty sú super, a ešte aj video! Skvelé, ďakujem!

  13. Richard47 píše:

    Tento recept mi veľmi chutí, budem ho určite variť. Ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *