Ako dlho piecť kuracie stehná s kosťou

Ako dlho piecť kuracie stehná s kosťou?

Pri varení kuracích stehien s kostou je dôležité zohľadniť požadovaný stupeň prepečenia a teplotu pečenia. Tu je základný návod, ktorý môžete dodržiavať:

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Pripravte kuracie stehná – dôkladne ich umyte a osušte papierovou utierkou.
  3. Natrieme ich olivovým olejom a posypeme soľou, korením a ďalšími prísadami podľa vlastnej chuti. Môžete napríklad využiť bylinky ako rozmarín, tymián alebo cesnak pre lepšiu chuť.
  4. Umiestnite kuracie stehná do pekáča s kosťou smerom nadol.
  5. Pečte kuracie stehná v predhriatej rúre približne 45-60 minút, v závislosti od veľkosti stehna. Nezabudnite overiť vnútornú teplotu s pomocou teplomera – mala by dosiahnuť aspoň 75 °C.
  6. Po upečení nechajte stehná chvíľu odpočívať pred podávaním, aby sa mäso stihlo uvoľniť.

 

Ako dlho piecť kuracie stehná s kosťou?

Majte na pamäti, že toto sú iba odporúčania a doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od toho, aké prepečenie preferujete, ako aj od špecifík vašej rúry. Odporúčam používať teplomer na jedlo, aby ste dosiahli požadovaný stupeň prepečenia.

 

Ako dlho piecť kuracie stehná s kosťou - 2

2) Ako dlho piecť kuracie stehná s kosťou?

Pečenie kuracích stehien s kosťou je vynikajúci spôsob, akým si môžete pripraviť chutné a šťavnaté jedlo. Dĺžka pečenia závisí od viacero faktorov, ako sú veľkosť stehna, teplota pečenia a požadovaný výsledok.

Pri pečení stehien s kosťou sa zvyčajne odporúča nastaviť teplotu na 180 °C. Pri tejto teplote by ste mali piecť stehná zhruba 35 až 45 minút.

Maková plnka s jablkami

Maková plnka s jablkami

Čítať viac »

Je dôležité zabezpečiť, aby vnútorná teplota mäsa dosiahla minimálne 74 °C, aby bolo bezpečné na konzumáciu.

 

Ako dlho piecť kuracie stehná s kosťou - 3

Pre dosiahnutie optimálneho výsledku je výhodné pred pečením stehná ochutiť a marinatovať, čím im dodáte bohatšiu chuť.

Počas pečenia môžete stehná občas otočiť, aby sa rovnomerne prepekli a získali krásnu zlatistú farbu. Nezabudnite tiež nechať mäso odpočívať niekoľko minút po vytiahnutí z rúry, aby sa šťavy uvoľnili a stehná ostali šťavnaté.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

15 Komentárov

  1. Mydlo Jakub píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Veľmi mi pomohol.

  2. Jozef Beihofner píše:

    Najlepšie kuracie stehná, aké som kedy jedol! Ďakujem za návod.

  3. Ruzickova Vratko píše:

    Skúsila som tento recept a bol úžasný. Určite si ho ešte urobím!

  4. Igolonka píše:

    Recepty ako tento ma motivovali začať viac variť doma. Vďaka!

  5. Ruzickova Emanuel píše:

    Mňam, mňam, zbožňujem kuracie mäso. Toto určite vyskúšam!

  6. Kuchárik123 píše:

    Super tipy! Nikdy som si nebol istý, ako dlho piecť kuracie stehná. Teraz viem, že 180 °C je ideálne. Určite vyskúšam bylinky, o ktorých hovoríte. Vďaka za skvelé rady!

  7. JankoSrdiečko píše:

    Tento recept je skvelý! Pečenie kuracích stehien s kosťou vyzerá tak jednoducho. Už sa teším na to, ako ich pripravím pre rodinu. Určite sa to bude všetkým páčiť!

  8. Zajačik2023 píše:

    Úžasný návod na pečenie! Milujem šťavnaté kuracie stehná a tento recept mi dáva presne to, čo potrebujem. Ďakujem za tipy na koreniny, určite ich vyskúšam!

  9. MačkaMia píše:

    Wow, toto vyzerá fantasticky! Nikdy som si nemyslela, že je pečenie tak jednoduché. Rada vyskúšam tvoje odporúčania a pridám aj cesnak. Teším sa na výsledok!

  10. RybkaFanda píše:

    Ďakujem za skvelé rady ohľadom pečenia! Stehná sú moja obľúbená pochúťka a teraz viem presne, čo robiť. Určite sa budem riadiť tvojimi radami pri ďalšom varení.

  11. PandaLáska píše:

    Tento článok ma veľmi inšpiroval! Pečenie kuracích stehien s kosťou vyzerá chutne a lákavo. Určite vyskúšam tvoj recept a teším sa na večeru!

  12. Kvetinka22 píše:

    ‚Konečne som našla perfektný návod na pečenie kuracích stehien! Rada experimentujem s bylinkami a tento recept mi dáva veľa nápadov. Ďakujem za podelenie sa s týmito skvelými tipmi!‘

  13. "Funky"Bob píše:

    ‚Perfektný postup pre úžasné jedlo! Veľmi sa mi páči myšlienka pridať bylinky pred pečením. Vynikajúce rady pre každého kuchára – nemôžem sa dočkať, kedy to vyskúšam!‘

  14. "Srdce"Eva píše:

    ‚Úžasný návod na chutné jedlo! Pečenie kuracích stehien s kosťou môže byť také jednoduché a predsa tak chutné. Určite budem nasledovať tvoje tipy pri mojom ďalšom varení!‘

  15. BublinaMarta píše:

    ‚Toto je super návod na prípravu kuracích stehien! Už sa teším, ako ich pripravím so svojimi obľúbenými bylinkami. Vďaka za tieto užitočné informácie – určite prinesiem svojich kamarátov na ochutnávku!‘