ako dlho sa vari polievka v tlakovom hrnci

Tlakové hrnce predstavujú vynikajúce pomocníky v kuchyni, najmä keď je potrebné pripraviť jedlo rýchlo a efektívne. Varovanie polievky v tlakovom hrnci je skvelým spôsobom, ako ušetriť čas, pričom si zachováte intenzívnu chuť a výživové hodnoty použitých ingrediencií. V tomto návode vám objasním, ako na to a poskytnem informácie o dobe varenia, aby ste si aj vy mohli vytvoriť chutnú polievku.

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1/2 šálky červenej šošovice
  • 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo tymián) na ozdobenie

Pokyny:

Ako pripraviť filety zo zubáča?

Ako pripraviť filety zo zubáča?

Čítať viac »

  1. Príprava zeleniny: Na úvod si pripravte všetku zeleninu. Cibuľu, mrkvu a zemiaky nakrájajte na menšie kocky.
  2. Opražte cibuľu: Zohrejte tlakový hrniec na strednom plameni. Pridajte olivový olej a neskôr cibuľu. Opražte cibuľu, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridajte ostatné zložky: K opraženej cibuľke pridajte mrkvu, zemiaky, červenú šošovicu, cesnak a bobkový list. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Zalejte vývarom: Nalejte zeleninový vývar alebo vodu, aby pokrývala všetky ingrediencie. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  5. Varte v tlakovom hrnci: Zatvorите tlakový hrniec a nastavte ho na vysoký tlak. Po dosiahnutí požadovanej úrovne varte polievku približne 10-12 minút. Doba varenia sa môže líšiť v závislosti od typu tlakového hrnca, takže je dobré skontrolovať odporúčania výrobcu.
  6. Dovarenie: Po uplynutí doby varenia vypnite plameň a nechajte tlak prirodzene uvoľniť (alebo použite rýchle uvoľnenie, ak to váš hrniec umožňuje). Keď tlak opadne, opatrne otvorte hrniec.
  7. Servírovanie: Polievku môžete podľa vlastných preferencií ešte dochutiť soľou a korením. Nalejte ju do misiek a ozdobte čerstvými bylinkami.

Ako dlho trvá varenie polievky v tlakovom hrnci?

Polievka pripravovaná v tlakovom hrnci je vynikajúcou voľbou nielen na rýchly obed alebo večeru, ale aj na výživné a chutné jedlo pre vašu rodinu. Táto metóda varenia umožňuje uchovať všetky živiny a chuť ingrediencií, pričom šetrí váš čas v kuchyni. Nezabudnite experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny a korenín, aby ste polievku prispôsobili svojim preferenciám. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *