Zavaranie broskyň závisí od viacerých faktorov, ako je ich zrelosť a veľkosť. Tu je približný postup pre pasterizáciu broskyň:
- Najprv si pripravte broskyne. Odstráňte kožičky a jadrá zo zrelých broskyň a pokrájajte ich na rovnaké kúsky. Môžete ich aj obaliť v sladkom sirupe, ak preferujete sladšie broskyne.
- Pripravte si zaváracie poháre. Sterilizujte ich vo vriacej vode alebo v rúre pri teplote 120 stupňov Celzia.
- Vhodným hrncom zohrejte vodu na teplotu 85-90 stupňov Celzia.
- Naplňte zaváracie poháre broskyňami a nalejte horúcu vodu, kým sa broskyne úplne nezaliujú.
- Uistite sa, že okraje pohárov sú čisté od zvyšnej kvapaliny či nečistôt.
- Zavrite poháre s pomocou zavítok alebo viečok.
- Umiestnite zaváracie poháre do hrnca s vriacou vodou. Aby ste predišli prípadnému prasknutiu pohárov, mali by ste medzi nimi umiestniť handru alebo sitko.
- Pasterizujte broskyne vo vriacej vode po dobu asi 25-30 minút.
- Po uplynutí času vyberte poháre z vriacej vody a nechajte ich úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
Ako dlho zavárať broskyne?
Pamatajte, že tieto informácie sú len približné a môžu sa líšiť v závislosti od konkrétneho receptu. Odporúčam vyhľadať presný postup pre zaváranie broskýň, ktorý spĺňa vaše individuálne požiadavky a bezpečnostné normy.
Myslím, že zaváranie broskýň je úžasný spôsob, ako si uchovať leto! Tieto návody sú skvelé a určite ich vyskúšam. Určite sa mi podarí pripraviť chutné zásoby na zimu. Ďakujem za super tipy!
Zaváranie broskýň vyzerá tak zábavne! Milujem ovocie a tento recept je presne to, čo som hľadala. Vďaka za podrobnosti, určite sa pustím do toho s rodinou. Tešíme sa na chutné výsledky!
Skvelý návod! Nikdy som si nemyslela, že zaváranie broskýň môže byť také jednoduché. Určite vyskúšam vašu metódu a zdieľam ju so svojimi priateľmi. Už sa neviem dočkať tých chutných výtvorov!
Ďakujem za tieto úžasné tipy na zaváranie broskýň! Je to perfektný spôsob, ako si užiť ovocie aj v zime. Vždy som mala obavy zo zavárania, ale teraz mám pocit, že to zvládnem bez problémov!
Tento článok mi otvoril oči! Zaváranie broskýň je skutočne umenie a ja sa do toho chcem pustiť. Vaše rady sú veľmi užitočné a dúfam, že výsledok bude rovnako chutný ako na obrázkoch!
Wow, toto je presne to, čo som potrebovala vedieť o zaváraní broskýň! Rada varím a určite vyskúšam vaše tipy. Som si istá, že moji blízki budú nadšení z domácich zásob na zimu!
‘Naučiť sa zavárať broskyne je skvelý projekt na víkend! Oceňujem váš podrobný návod. Určite to vyskúšam a pozvem priateľov ochutnať moje dielo. Ďakujem za inšpiráciu!’
‘Zaváranie je tradícia a ja ju chcem zachovať! Tento postup vyzerá jednoducho a efektívne. Teším sa na moje prvé vlastné zavarené broskyne a verím, že budú chutiť fantasticky!’
‘Ďakujem za skvelé rady ohľadom pasterizácie broskýň! Mám doma veľa zrelých plodov a tento článok ma motivoval ich spracovať. S rodinou si spravíme príjemný deň pri zaváraní!’
Je úžasné vedieť, ako jednoducho môžeme uchovať letné plody počas zimy! Vaše pokyny sú jasné a presné, teším sa na experimentovanie s rôznymi príchuťami sirupu pri zaváraní broskýň.