Ako doma upiecť chlieb

Ako doma upiecť chlieb? Škoda, že už nie sú časi, kedy sme si pracne a poctivo pripravovali chlebík. Dnes si ukážeme ako si to pripravíme. A bude chutiťi všetkým, až sa za chlebíkom “potrháte”.

Recept na domáci chlieb:

Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 1 čajová lyžička soli
– 1 balíček suchého droždia (7 g)
– 1 lyžica medu
– 300 ml vlažnej vody

 

Ako doma upiecť chlieb?

Postup:
1. Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ.
2. V malom hrnci zohrejte vodu do teploty cca 37 °C a rozpustite v nej med.
3. Do misy s múkou pridajte suché droždie a zalejte vlažnou vodou s medom.
4. Zmiešajte všetky ingrediencie do hladka a vzniknuté cesto nechajte kysnúť prikryté utierkou na teplom mieste asi 1 – 1,5 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.
5. Po vykysnutí cesto znovu premiesite a dajte do formy na pečenie.
6. Chlieb upečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 40 – 50 minút, kým nebude pekne zlatistý.
7. Hotový chlieb nechajte vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Tamara píše:

    Som nevedela, že aj doma sa dá piecť chlieb. Dobre vedieť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *