Ako pripraviť ančovicky?

Ako pripraviť ančovicky?

Pripravenie ančovičiek je naozaj jednoduché! Ak chceš vyskúšať, ako si pripraviť skvelé marinované ančovičky, mám pre teba super recept. Stačí ti pár základných ingrediencií a výsledok bude úžasný! Tak sa neboj a skús to!

 

Ingrediencie:

  • 1 plechovka (cca 50 g) solených ančovičiek alebo 12-15 čerstvých filetov ančovičiek
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné
  • 2 polievkové lyžice čerstvého citrónového džúsu (približne 1 citrón)
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • Čerstvo mleté čierne korenie (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

 

Ako pripraviť ančovicky?

1. Opláchnite ančovičky: Ak používate solené ančovičky, opláchnite ich pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prebytok soli. Ak používate čerstvé filety ančovičiek, stačí ich dobre opláchnuť.

2. Ostríhajte ančovičky: Ak používate ančovičky so šupinami, odstráňte šupiny. Potom ich rozotrite na plochú podložku a odstráňte chrbátovú kosť.

3. Marináda: V miske zmiešajte nasekaný cesnak, citrónový džús a olivový olej. Môžete pridať aj čierne korenie podľa chuti.

4. Namočte ančovičky: Do tejto marinády namočte ančovičky. Zabezpečte, aby boli všetky dobre potiahnuté marinádou.

5. Marinované ančovičky: Uložte marinované ančovičky do chladničky a nechajte ich tam minimálne 30 minút, ideálne však niekoľko hodín alebo cez noc. To umožní, aby sa chuť marinády dostala do ryby.

6. Podávanie: Pred podávaním môžete ozdobiť marinované ančovičky čerstvou petržlenovou vňaťou. Servírujte ich na plátoči alebo malých tanierikoch.

Marinované ančovičky sú skvelou prílohou, môžete ich pridať do šalátov, sendvičov alebo použiť ako obložený chlieb. Sú plné lahodnej, slano-kyslej chuti a výborného proteínu. Dúfame, že sa vám tento recept páčil a že si ho vyskúšate!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *