Pripraviť mladé zemiaky je pomerne jednoduché. Tu je postup:
- Začni tým, že dôkladne umyješ mladé zemiaky pod tečúcou vodou. Ošípanie nie je nevyhnutné, pretože ich kvalitnú kôru môžeš jesť.
- Do veľkého hrnca s osolenou vodou pridaj mladé zemiaky a priveď ich k vareniu.
- Po dosiahnutí varu zníž stupnica na strednú úroveň a var zemiaky asi 15-20 minút, alebo kým sa nezmäknú. Skontroluj, či sú už hotové, vkladaním vidličky do zemiakov – malo by sa ľahko vkladať.
- Keď sú mladé zemiaky uvariť, scedíme vodu a necháme ich chvíľu vychladnúť.
- Kedykoľvek je možné, vydrhneme pokožku pomocou vrecka alebo rukavice (mladá pokožka je veľmi tenká a ľahko ju dáme strhnúť).
- A hotovo! Máš svoje čerstvé, vyprahnuté mladé zemiaky. Môžeš ich servírovať ako prílohu k mäsu alebo ktorémukoľvek pokrmu, ktorý si si pripravil.
Ako pripraviť mladé zemiaky?
Dobrú chuť!
Super že som vás našla.