Ako pripraviť mladé zemiaky

Príprava čerstvých mladých zemiakov je relatívne jednoduchá. Tu je návod:

  1. Začni tým, že dôkladne umyješ čerstvé zemiaky pod prúdom vody. Ošúpanie nie je nevyhnutné, pretože ich kvalitná šupka sa dá konzumovať.
  2. Do veľkej nádoby so slanou vodou vlož mladé zemiaky a priveď ich k varu.
  3. Keď voda začne vrieť, zníž teplotu na strednú intenzitu a var zemiaky približne 15-20 minút, alebo kým nie sú mäkké. Over, či sú hotové, zasunutím vidlice do zemiakov – mala by sa do nich bez problémov vkladať.
  4. Akonáhle sú mladé zemiaky uvarené, scedíme vodu a necháme ich chvíľu vychladnúť.
  5. Keď je to možné, dôkladne očistíme šupku pomocou utierky alebo rukavíc (mladá šupka je veľmi tenká a ľahko sa dá odstrániť).
  6. A je to hotové! Máš svoje svieže, voňavé mladé zemiaky. Môžeš ich podávať ako prílohu k mäsovým jedlám alebo akémukoľvek pokrmu, ktorý si pripravoval.

 

Akým spôsobom pripraviť mladé zemiaky?

Prajem dobrú chuť!

Hovädzia falošná sviečková recept

Hovädzia falošná sviečková recept

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár