Príprava čerstvých mladých zemiakov je relatívne jednoduchá. Tu je návod:
- Začni tým, že dôkladne umyješ čerstvé zemiaky pod prúdom vody. Ošúpanie nie je nevyhnutné, pretože ich kvalitná šupka sa dá konzumovať.
- Do veľkej nádoby so slanou vodou vlož mladé zemiaky a priveď ich k varu.
- Keď voda začne vrieť, zníž teplotu na strednú intenzitu a var zemiaky približne 15-20 minút, alebo kým nie sú mäkké. Over, či sú hotové, zasunutím vidlice do zemiakov – mala by sa do nich bez problémov vkladať.
- Akonáhle sú mladé zemiaky uvarené, scedíme vodu a necháme ich chvíľu vychladnúť.
- Keď je to možné, dôkladne očistíme šupku pomocou utierky alebo rukavíc (mladá šupka je veľmi tenká a ľahko sa dá odstrániť).
- A je to hotové! Máš svoje svieže, voňavé mladé zemiaky. Môžeš ich podávať ako prílohu k mäsovým jedlám alebo akémukoľvek pokrmu, ktorý si pripravoval.
Akým spôsobom pripraviť mladé zemiaky?
Prajem dobrú chuť!