Ako pripraviť rybu na grile?

Príprava ryby na grile je jednoduchá a chutná. Tu je jednoduchý návod:

  1. Pripravte rybu: Zvoľte si čerstvý kúsok, buď vcelku alebo už očistený. Pomocou noža odstráňte šupiny a vnútornosti. Dôkladne ju umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovým obrúskom.
  2. Marináda: Kombinujte olivový olej, soľ, čerstvo mleté korenie a vaše obľúbené bylinky. Marinádu naneste z oboch strán na rybu a nechajte ju aspoň 30 minút marinovať, aby sa chuť dostala do mäsa.
  3. Príprava grilu: Predhrejte gril na strednú teplotu a jemne ho potrite rastlinným olejom, aby sa ryba nelepila. Ak nemáte gril, dá sa využiť aj grilovacia panvica alebo elektrický gril.
  4. Grilovanie: Umiestnite rybu na gril, kožou nahor. Priebežne kontrolujte, aby sa neprilepila na rošt. Grilujte ju približne 4-6 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky. Ryba by mala byť zlatohnedá a pevná, keď je hotová.
  5. Servírovanie: Umiestnite ju na tanier a nechajte oddychovať niekoľko minút. Potom môžete rybu podávať s citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami. Vychutnajte si ju s prílohami ako grilovaná zelenina, dusené zemiaky alebo osviežujúci šalát.

 

Ako na grilovanie ryby?

Prajeme vám nádherné grilovanie a skvelú chuť!

Kuracie prsia na šampiňónoch na prírodno

Kuracie prsia na šampiňónoch na prírodno

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Avatar of Noro Noro píše:

    No najlepšia je na panvici s masloma troškou bylinike. To je najviac.