Ako pripraviť želatínu

Aby ste pripravili želatínu, riaďte sa týmito krokmi:

  1. Obstarajte si balenie želatíny a nalejte vodu do hrnca.
  2. Do hrnca pridajte studenú vodu v pomere 1 čajová lyžička želatíny na 1 šálku (240 ml) vody. Nechajte ju odpočívať približne 5 minút, aby absorbovala tekutinu.
  3. Počas hydratovania želatíny si pripravte hrniec s horúcou vodou alebo teplou vodnou lázňou. Voda by mala byť v dostatočnom množstve na pokrytie nádoby so želatínou.
  4. Akonáhle je želatína hydratovaná, umiestnite hrniec alebo pohár do horúcej vodnej lázne. Môžete tiež zvoliť sporák na nízky plameň a vodu zohrievať pozvoľna, pričom dbajte na to, aby želatína nezačala pretekajúť.
  5. Opatrne miešajte obsah nádoby, kým sa želatína úplne nerozpustí. Mala by nadobudnúť jasnú a hladkú konzistenciu bez hrudiek.
  6. Keď sa želatína úplne rozpustila, odstráňte nádobu z horúcej vody. Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu asi 10 až 15 minút, aby trošku zhustla.
  7. Teraz je želatína pripravená na použitie. Môžete ju pridať do rôznych receptov alebo naliať do formy a umiestniť do chladničky, aby úplne ztuhla.

 

Postup na prípravu želatíny

Nezabudnite, že toto sú len základné pokyny na prípravu želatíny. Rôzni výrobcovia môžu mať trochu odlišné inštrukcie na obale, preto sa riaďte pokynmi uvedenými na balení želatíny, ktorú používate.

Cuketová polievka s kurkumou

Cuketová polievka s kurkumou

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Melia píše:

    Konečne normálny recept na internete. Prešla som aktuality a Varešku a je to strašný odpad.