Ak chcete pripraviť žihľavový čaj, postupujte nasledovne:

  1. Získanie žihľavy: Môžete buď získať čerstvé listy žihľavy alebo použiť sušenú žihľavu. Ak máte prístup k živej rastline žihľavy, odoberte niekoľko čerstvých listov. Ak používate sušenú žihľavu, odmerajte 1-2 čajové lyžičky.
  2. Príprava vody: Do hrnca nalejte približne 2 šálky vody a privedte ju k varu.
  3. Pridanie žihľavy: Ak používate čerstvé listy, opláchnite ich vodou a pridajte ich do vriacej vody. Ak používate sušenú žihľavu, pridajte ju priamo do vody.
  4. Varenie: Nížte teplotu a nechajte žihľavu variť 5 až 10 minút. To pomôže uvoľniť prírodné zložky žihľavy.
  5. Voňavé arómy (voliteľné): Podľa chuti môžete pridať citrónovú šťavu, med alebo iné voňavé arómy na zvýraznenie chuti vášho čaju.
  6. Sievanie: Keď je čaj hotový, scedite ho cez jemné sitko alebo čajový filter do šálky.
  7. Podávanie: Môžete si vychutnať žihľavový čaj horký alebo pridať ďalšie prísady na chuť, ako napríklad med alebo citrón.

 

Ako pripraviť žihľavový čaj?

Pamätajte, že žihľava má diuretické vlastnosti, takže by ste nemali konzumovať príliš veľa žihľavy alebo ju užívať príliš často. Ak máte zdravotné problémy alebo užívate lieky, je vždy dobré sa poradiť s lekárom pred konzumáciou žihľavového čaju.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *