Ako správne uvariť ryžu

Ako správne uvariť ryžu? Nie je to ťažké ale musíte sid ať pozor aby ste ju na začiatku dobre upražili na oleji. Potom zaliali, tak ako sa má. Dlhozrná sa zalieva pomerom 1 ku 2. Teda 1 hnrček ryže a 2 hrnčeky vody. A guľatozná v pomere 1 ku 1,25. A teda dáte jedu šálku vody a 1 a 1/4 vody. Stačí dobre posoliť a variť po zobretí na miernom palmeni pod pokrievkou. To je veľmi podstatné.

Na správne uvarenie ryže potrebujete:
– 1 šálku ryže
– 2 šálky vody
– soľ

 

Ako správne uvariť ryžu?

Postup:
1. Ryžu prepláchnite pod tečúcou vodou, aby sa odstránili pšeničné škvrny.
2. V hrnci zohrejte vodu a pridajte soľ podľa chuti.
3. Keď voda zovrie, pridajte prepláchnutú ryžu a znížte teplotu na minimum.
4. Varte ryžu pod pokrievkou približne 15-20 minút, kým sa celá voda nevstrebe a ryža bude mäkká.
5. Po udušení ryžu nechajte odstáť pod pokrievkou ešte 5 minút.
6. Potom ryžu premiešajte vidličkou a môžete podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *